Ρύζι Πολίτικο με μανιτάρια |
|
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Δευτέρα, 11/05/09 |
Υλικά Για το ρύζι - 2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι parboiled
- 3 ποτήρια νερό
- ½ βούτυρο lurpak soft
- 2 φωλίτσες φιδές
- Αλάτι,λευκό πιπέρι
- Κουκουνάρια καβουρδισμένα (προαιρετικά)
Για τα μανιτάρια - 300 γρ μανιτάρια σε φέτες
- 3/4 ποτηριού κρασί λευκό
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
- Μισό φλιτζάνι λάδι
- Αλατι,πιπερι
προαιρετικά: - 1 κ.σ μουστάρδα
- 2.κ.σ φιλαδέλφεια ή μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τον φιδέ σπασμένο και τον γυρνάμε να καβουρδιστεί και να πάρει καφέ χρώμα.
- Αν βάλουμε κουκουνάρι το ρίχνουμε μέσα να ξανθύνει.
- Στη συνεχεία ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε μαζί με τον φιδέ να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε το νερό που εχουε διπλά μας μετρημένο και χλιαρο,αλατοπιπερωνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε απλά να υπάρχει βρασμός και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Που και που ανοίγουμε και ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει ακόμα βράσιμο το ρύζι προσθέτουμε σταδιακά λίγο νεράκι.
- Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από βάζουμε από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι υδρατμοί και να μείνει το ρύζι μας σπυρωτό.
Για τα μανιτάρια - Σε ένα κατσαρολακι με λιγο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί ,αλατοπιπερωνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτούν.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το φιλαδέλφεια ή την κρεμά γάλακτος αν τα θέλουμε σκέτα απλά ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 13210 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )
|