Τη συνταγή αυτή την είδα στην εκπομπή "Η κουζίνα της μαμάς". Τη φτιάχνουν στα Κύθηρα. Την έφτιαξα με μια παραλλαγή. Παρέλειψα τις πατάτες γιατί τις περιελάμβανε το μενού της προηγούμενης μέρας. Παρ' όλο που είναι πολύ απλή συνταγή, με ελάχιστα υλικά, γίνεται πολύ νόστιμο φαγάκι.
Υλικά:
- 6 κολοκυθάκια, καθαρισμένα, πλυμένα
- 3-4 πατάτες μέτριες κυδωνάτες
- 1/2 κιλό τριμμένη ντομάτα
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κάνουμε τρεις χαραματιές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος στα κολοκυθάκια, όχι όμως μέχρι κάτω. Δημιουργούμε δηλαδή τρεις "τσεπούλες". ΄Εχουμε δίπλα τα φετάκια σκόρδου, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, και αλάτι. Ανοίγουμε ελαφρά κάθε χαραματιά με ένα μαχαιράκι, και βάζουμε στη μία φετάκια σκόρδου, στη δεύτερη μαϊντανό και στην τρίτη αλάτι. Το κάνουμε αυτό με κάθε κολοκυθάκι. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν καλά. Σ' αυτό το σημείο, βγάζουμε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες να τηγανιστούν στο ίδιο λάδι μέχρι να ροδίσουν κι αυτές. ΄Οταν είναι έτοιμες, τις προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα και το λάδι από το τηγάνισμα και βράζουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα. Συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4757 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |