Σελίδα 2 από 2 Επειδή το καλοκαίρι έφτασε και καλοκαίρι σημαίνει λιγότερος χρόνος στη κουζίνα, μια εύκολη πίτα για να συνοδεύσετε τη παγωμένη μπυρίτσα σας στο μπαλκόνι παρέα με καλούς φίλους ! Υλικά - 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- Φέτες τυρί γκούντα ή τριμμένο
- 4 κουταλιές κέτσαπ
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- Λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας. Απλώνουμε στο μισό φύλλο την μισή κέτσαπ και στο άλλο μισό την μισή μουστάρδα. Από την πλευρά που είναι η κέτσαπ βάζουμε τα μισά λουκάνικα και από πάνω το τυρί και την πιπεριά. Φέρνουμε το μέρος του φύλλου που έχει τη μουστάρδα πάνω σε αυτό που έχει τα λουκάνικα και κλείνουμε κάνοντας ένα χαλαρό ρολό Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο και τα υπόλοιπα υλικά. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ καλύτερα πυρέξ για να ελέγχετε το ψήσιμο από κάτω και τρυπάμε με πιρούνι λίγο το φύλλο από πάνω. Αλείφουμε τα ρολά μας με κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι ή γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς έως να ροδίσει πάνω κάτω η πίτα μας. Σημείωση : Αν έχετε λιγότερα λουκάνικα μπορείτε να κόψετε και κάποια στη μέση κατά μήκος. Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αυξομειωθούν ανάλογα με το γούστο σας. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 25059 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|