Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσιο νουά με σάλτσα κρασιού και δενδρολίβανο
Μοσχαρίσιο νουά με σάλτσα κρασιού και δενδρολίβανο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 14/05/09

_7___8__2009_061_400

Ένα εξαιρετικό πιάτο, με υπέροχα αρώματα και μεστή γεύση, που του χαρίζει το κόκκινο κρασί. Ιδανικό συνοδευτικό οι βραστές πατάτες ή το λευκό πιλάφι.

Υλικά

Για τη μαρινάτα

  • 1 μπουκάλι κόκκινος πεπαλαιωμένος οίνος
  • 2 καρότα κομμένα σε με γάλα κομμάτια
  • 1 πράσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (λευκό και πράσινο μέρος)
  • 1 κλαράκι σέλερι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ματσάκια σέλινο 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο 2-3 φύλλα δάφνης 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Για το νουά 
  • 1500 -1600 γραμμάρια νουά μοσχαρίσιο
  • 2 κούπες ζωμό κρέατος 
  • 1 κούπα μαρινάδα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι / πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
  • 2 κούπες υγρό της μαρινάδα 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ (πρέπει να χωράει και το νουά), βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το κρασί. Ζεσταίνουμε το κρασί και μόλις πάρει μία βράση περιχύνουμε τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε να κρυώσουν και μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το νουά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 - 3 ημέρες.

Για το νουά
Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό της μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε το νουά. Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το φρέσκο βούτυρο και θω ρακίζουμε το νουά από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας, το βάζουμε σε μία γάστρα ή πυρέξ με καπάκι και περιχύνουμε με το ζωμό κρέατος. Προσθέτουμε μία κούπα από το υγρό της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 6-8 ώρες στους 150 βαθμούς. Αφαιρούμε από το σκεύος και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σουρώνουμε τα υγρά που μείνανε στο σκεύος. 

Για τη σάλτσα
Σε μία κούπα από τη μαρινάδα διαλύουμε το νισεστέ. Βάζουμε στη φωτιά το σκεύος που θωρακίσαμε το νουά, ζεσταίνουμε το λίπος που έχει μείνει στο σκεύος από τη θωράκιση του κρέατος, αφαιρούμε το περισσότερο αφήνοντας 2-3 κουταλιές της σούπας και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε 1 κούπα από το υγρό της μαρινάδας. Με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε ελαφρά τον πάτο του σκεύους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα μαρινάδας - νισεστέ, τα σουρωμένα υγρά από το σκεύος, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13452
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-05-2009 18:32
 
Μου αρεσει το δεντρολιβανο στο κρεας. 
Προσθετει γευση και αρωμα. 
Πολυ ωραια η συνταγη σου Χριστινη μου.
 
melita
2. 15-05-2009 19:55
 
Σε ευχαριστώ Μελιτάκι!!
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/05/09 )