Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ριζότο με παρμεζάνα και λάδι μαύρης τρούφας
Ριζότο με παρμεζάνα και λάδι μαύρης τρούφας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 14/05/09
_____400
Υλικά
  • 3 ½ - 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 10 γρ. σχοινόπρασο
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • 3 - 4 κουταλιές βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί parmigiano reggiano,
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι από λευκή τρούφα και λίγο περισσότερο για γαρνιτούρα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρή μαύρη τρούφα είτε από κονσέρβα είτε αποξηραμένη κομμένη σε λεπτές φετούλες 
Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα και τον σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμο κρασία. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεματίζουμε το σχοινόπρασο με το μαϊντανό για 15-20 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στεγνώνουμε τα μυρωδικά με χαρτί κουζίνας, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο βαρύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για ένα λεπτό το ρύζι μέχρι να θωρακιστούν οι κόκκοι τους ρυζιού από το λάδι. Αυτό μας βοηθάει ώστε το ριζότο να μη γίνει πολτός. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε συχνά. Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο ½ φλιτζάνι ζωμού. Κρατάμε ¼ φλιτζανιού ζωμό για το τέλος. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ριζότο. Μετά από περίπου 18 λεπτά όταν το ρύζι θα κρατάει ακόμα, προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν οι κόκκοι θα έχουν μαλακώσει αλλά όταν το τρώμε κρατάει και δε λιώνει. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, τα 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνας και τη 1 κ.σ λάδι τρούφας, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν καλά με το ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Σερβίρουμε το ριζότο αμέσως σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, το λάδι τρούφας και τις φετούλες τρούφας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 10517
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-05-2009 10:56
 
Εκπληκτικό ρυζότο! Μπράβο Κριστίν! Με ξελύγωσες πρωί πρωί! :upset
 
Mary
2. 15-05-2009 19:53
 
Ευχαριστώ πολύ Μαιρούλα!!!
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός