Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Παστουρμαδόπιτα, φλογέρες και παστουρμαδοπιτάκια (3 συνταγές)
Παστουρμαδόπιτα, φλογέρες και παστουρμαδοπιτάκια (3 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 15/05/09
 Συνταγή 1η Παστουρμαδόπιτα Καισαρείας (Μιράν)

Υλικά  

  • 2 μεγάλα φύλλα  κουρού,  η σφολιάτας, ή ζύμη πίτσας  2 λεπτά φύλλα, η κρούστας  τα μισά από κάτω κανονικά και τα μισά πλισέ  με την ζύμη ανάμεσά τους.(ποαιρετικώς στην ζύμη βάζουμε  ολόκληρα σποράκια πράσινο και ροζ πιπέρι για πιο μυρωδάτη ζύμη ,και αντί για νερό την  ζυμώνω  με  ζωμό κρέατος,)
  • βούτυρο για το άλειμμα φύλλων και ταψιού
  • φέτες λεπτές παστουρμά
  •  χονδρές φέτες κασέρι  να καλύπτουν  το φύλλο η γκούντα-κασέρι-κεφαλογραβιέρα,
  • Ντομάτας φέτες ή 1 κουτί  ψιλοκομμένη ντομάτα
  • μπόλικο  κύμινο
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Φύλλο κρούστας για να τυλίξω τις  φλογέρες (ρολά).
  • Λάδι για το άλειμμα  των φύλλων  και του ταψιού γενικώς.
  • Αυγό και λίγο γάλα εβαπορέ για το τελευταίο  άλειμμα του φύλλου.
Προαιρετικά:Μπορώ να προσθέσω ελάχιστο δυόσμο ή τριμμένο βασιλικό.

Εκτέλεση

Στο βουτυρωμένο ταψί στρώνω το ένα φύλλο. Βουτυρώνω. Απλώνω τις λεπτές φέτες παστουρμά κατόπιν απλώνω το κασσέρι, ρίχνω αρκετό κύμινο, κατόπιν σκορπίζω την  ψιλοκομμένη ντομάτα  και τοποθετώ το  άλλο φύλλο και πασπαλίζω με σουσάμι.  Βουτυρώνω από επάνω και ψήνω μέχρι να ροδίσει  στους 180ο  - 200ο  βαθμούς  Κελσίου  για 25΄-30΄ της ώρας περίπου.

Σημείωση:Σε περίπτωση πού θέλω να κάνω φλογέρες(ρολά}, χρησιμοποιώ το φύλλο κρούστας το οποίο τυλίγω  σε έναν πλάστη λεπτό ή φαρδύ , ανάλογα , πόσο μακριές και  φαρδιές  τις θέλω.Κατόπιν κόβω μια χαρακιάεις  βάθος με το μαχαίρι κατά μήκος  του χάρακα.Έτσι έχω  αμέσως λωρίδες ίσιες για να κάνω όσες φλογερες θέλω
Συνταγή 2η Φλογέρες με παστουρμά και τυρί

Υλικά

(Για 18 φλογέρες)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας,
  • λάδι για άλειμμα των φύλλων,
  • 18 φέτες παστουρμά,
  • 18 μπαστουνάκια κασέρι μήκους 12 εκατοστών,
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα,
  • Αλάτι και πιπέρι. 

Εκτέλεση 

Κόβετε τα φύλλα κατά μήκος στην μέση.
Παίρνετε  δύο φύλλα,  και τα τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο, αφού τα λαδώσετε πρώτα ξεχωριστά.
Απλώνετε στην άκρη  μια φέτα παστουρμά,
1μπαστουνάκι τυρί και  λίγη ντομάτα , αλάτι πιπέρι και τα τυλίγετε σε φλογέρες.
Τις τοποθετείτε   στο  ταψί με απλωμένη  λαδόκολλα και τις ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο  για 25-30΄ περίπου .
Συνταγή 3η Παστουρμαδοπιτάκια (μπουρεκάκια)

Υλικά

Για την γέμιση:
  • 350 γραμ παστουρμά,
  • 200 γραμ τυρί φέτα μαλακή
  • 100 γραμ. τυρί  Φιλαδέλφεια
  • 1 κουταλιά σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύω τα υλικά της ζύμης σε μια ζύμη  σφιχτή.
Περνάω  τον παστουρμά με το τσουένι στο μπλέντερ και τον  κάνω λιώμα ,  και κατόπιν τον αδειάζω στο μπολ.
Εδώ προσθέτω την φέτα και το τυρί Φιλαδέλφεια.
Κάνω  με την ζύμη μικρά  μπαλάκια, και με αυτά αφού τα πιέσω κάνω μικρά φυλλαράκια σε μέγεθος ποτηριού Σε κάθε φυλλαράκι στο κέντρο τοποθετώ μια κουταλίτσα ζύμης, και βρέχω την περιφέρεια με κρύο νεράκι με το δάκτυλο, διπλώνω και συμπιέζω λίγο  με το  πιρούνι  να κολλήσει .Τα τοποθετώ δε λαδωμένο ταψί, τα  αλείφω με λάδι, και πασπαλίζω με σουσάμι. Προθερμαίνω τον φούρνο και  ψήνω για 30΄ στους 180ο Κ.

Πρόταση: Να συνοδεύετε με ούζο, η άλλο ποτό και είναι πολύ πικάντικος μεζές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 27221
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-05-2009 18:20
 
πασταφλωρα μου πολυ ωραιες!ηθελα μονο να ρωτησω στην τριτη συνταγη για παστουρμαδοπιτακια λες οτι φτιαχνουμε ζυμη τι ζυμη ειναι?ειναι ευκολο να μας πεις τα υλικα της ζυμης?
 
margarita79
2. 15-05-2009 23:49
 
Ή ζύμη κουρού, ή απλή χωριάτικη ζύμη σε φύλλο παραδοσιακό . Έτσι την φτιάχνω εγώ.Η σφολιάτα είναι πολύ λιπρή και δεν μου πολυαρέσει. Μόνη της φίρμας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ μου αρέσει η σφολιάτα. δΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΊ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΚΡΥΏΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΏΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ. η ΣΦΟΛΙΆΤΑ ΣΑΝ ΤΗΣ χρυσης ζύμης είναι υπέροχη γιαυτόν τον σκοπό.
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός