Επιλογές μελών
Τετάρτη, 24/04/24
Βασικό Μενού
Αρχική Συνταγές μελών Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά Παστουρμαδόπιτα, φλογέρες και παστουρμαδοπιτάκια (3 συνταγές)
Παστουρμαδόπιτα, φλογέρες και παστουρμαδοπιτάκια (3 συνταγές) |
Έχει υποβληθεί από pastaflora | ||||||||||||||||||||||||||||
Παρασκευή, 15/05/09 | ||||||||||||||||||||||||||||
Συνταγή 1η Παστουρμαδόπιτα Καισαρείας (Μιράν) Υλικά
ΕκτέλεσηΣτο βουτυρωμένο ταψί στρώνω το ένα φύλλο. Βουτυρώνω. Απλώνω τις λεπτές φέτες παστουρμά κατόπιν απλώνω το κασσέρι, ρίχνω αρκετό κύμινο, κατόπιν σκορπίζω την ψιλοκομμένη ντομάτα και τοποθετώ το άλλο φύλλο και πασπαλίζω με σουσάμι. Βουτυρώνω από επάνω και ψήνω μέχρι να ροδίσει στους 180ο - 200ο βαθμούς Κελσίου για 25΄-30΄ της ώρας περίπου. Σημείωση:Σε περίπτωση πού θέλω να κάνω φλογέρες(ρολά}, χρησιμοποιώ το φύλλο κρούστας το οποίο τυλίγω σε έναν πλάστη λεπτό ή φαρδύ , ανάλογα , πόσο μακριές και φαρδιές τις θέλω.Κατόπιν κόβω μια χαρακιάεις βάθος με το μαχαίρι κατά μήκος του χάρακα.Έτσι έχω αμέσως λωρίδες ίσιες για να κάνω όσες φλογερες θέλωΣυνταγή 2η Φλογέρες με παστουρμά και τυρί Υλικά(Για 18 φλογέρες)
ΕκτέλεσηΚόβετε τα φύλλα κατά μήκος στην μέση.Παίρνετε δύο φύλλα, και τα τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο, αφού τα λαδώσετε πρώτα ξεχωριστά. Απλώνετε στην άκρη μια φέτα παστουρμά, 1μπαστουνάκι τυρί και λίγη ντομάτα , αλάτι πιπέρι και τα τυλίγετε σε φλογέρες. Τις τοποθετείτε στο ταψί με απλωμένη λαδόκολλα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25-30΄ περίπου . Συνταγή 3η Παστουρμαδοπιτάκια (μπουρεκάκια) ΥλικάΓια την γέμιση:
Εκτέλεση Ανακατεύω τα υλικά της ζύμης σε μια ζύμη σφιχτή. |
Σχόλια (2) |
1. 15-05-2009 18:20
|
|||
πασταφλωρα μου πολυ ωραιες!ηθελα μονο να ρωτησω στην τριτη συνταγη για παστουρμαδοπιτακια λες οτι φτιαχνουμε ζυμη τι ζυμη ειναι?ειναι ευκολο να μας πεις τα υλικα της ζυμης?
|
2. 15-05-2009 23:49
|
|||
Ή ζύμη κουρού, ή απλή χωριάτικη ζύμη σε φύλλο παραδοσιακό . Έτσι την φτιάχνω εγώ.Η σφολιάτα είναι πολύ λιπρή και δεν μου πολυαρέσει. Μόνη της φίρμας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ μου αρέσει η σφολιάτα. δΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΊ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΚΡΥΏΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΏΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ. η ΣΦΟΛΙΆΤΑ ΣΑΝ ΤΗΣ χρυσης ζύμης είναι υπέροχη γιαυτόν τον σκοπό.
|
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023