Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παστουρμαδοκεφτέδες πολίτικοι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 15/05/09
Υλικά
  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
  • 10 λωρίδες παστουρμά λεπτοκομμένο
  • 3 χοντρές φέτες ψωμιού χωρίς κόρα,
  • 2 κουταλιές  ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα  σκόρδο,
  • 1 αυγό
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι,
  • αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση 
  • Μουλιάζω την ψίχα του ψωμιού και ζυμώνω με τον κιμά.
  • Αλέθω στο μπλέντερ τον παστουρμά και το σκόρδο, και μια κουταλιά λάδι. Τον προσθέτω στο μίγμα του κιμά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
  • Τα ζυμώνω για 3 λεπτά.
  • Τα αφήνω στο ψυγείο   για 30΄να ξεκουραστούν.
  • Τα πλάθω κεφτεδάκια  και τα αλευρώνω.
  • Τα τηγανίζω σε καυτό λάδι , να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Τα σερβίρω πολύ ζεστά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4343
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-05-2009 18:22
 
ακριβως ετσι τα φτιαχνει και μια θεια μου πολιτισσα!μπραβο κ.Αρετη!
 
margarita79
2. 15-05-2009 18:41
 
Εγώ θα μπορούσα να τρώω παστουρμά όλη μέρα και σε όλες τις εκδοχές του, αλλά αυτή η μυρωδιά που θα αναδίδω μετά με σταματάει. :sigh :sigh :sigh  
Θα την έχω υπόψιν τη συνταγή σας κυρία Αρετή. :zzz
 
despoinaki
3. 15-05-2009 20:50
 
τέλειος ο παστουρμάς, τέλεια και η συνταγή :)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός