Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολά ατομικά με κιμά (scotch eggs)
Ρολά ατομικά με κιμά (scotch eggs) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 18/05/09
rol_400_01

Τη συνταγή αυτή την είδα σε αυτό το βιντεακι. Ειναι σκωτσέζικη συνταγή αλλά θυμίζει πολύ το δικό μας ρολό κιμα.Φυσικα τα υλικά για τον κιμά είναι τελείως δική μου εκδοχή,μου άρεσε όμως πολύ σαν ιδέα γιατί βολεύει όταν έχουμε τραπέζι..Ελπίζω να σας αρέσουν!    

Yλικά (για 4 ρολά)
  • 450 γρ κιμά
  • 4 μικρά αυγά βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο πολτοποιημένο
  • 2 μικρές πιπεριές πολτοποιημένες
  • 3-4 φέτες ψωμί ή 4-5 φρυγανιές
  • 2-3 κ.σ λάδι
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • Λίγο ξερό δυόσμο
  • Λίγη ρίγανη
  • 1/4 κ.γ κανέλλα
  • Αλατι,πιπερι
  • Φρυγανιά τριμμένη(αν χρειαστεί)
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για το παναρισμα

  • Αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Φρυγανιά ή εναλλακτικά φρυγανιά και λευκό κρασί
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε στο ψωμί σε λίγο κρασί το στύβουμε και ζυμώνουμε τον κιμά αρχικά μαζί με το ψωμί.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Ρίχνουμε το κρασάκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Αν δούμε ότι το μείγμα δεν πλάθετε προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη.
p5170127_400
Έχουμε βράσει τα αυγά σφικτά για 10-12 λεπτά και αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε.
Χωρίζουμε τον κιμά μας σε 4 ισα μέρη και τον ανοίγουμε σαν πιτακια..Αλατιζουμε εξωτερικά το αυγό και ρίχνουμε λίγο έξτρα πιπερι στην επιφάνεια του κιμά.
Ακουμπάμε το αυγό επάνω και το κλείνουμε με τα χεριά μας φτιάχνοντας ένα ομοιόμορφο ρολό.
Παναρουμε τα ρολά μας περνώντας τα πρώτα σε αλεύρι μετά σε αυγό και τέλος σε φρυγανια.
p5170129_400
Εναλλακτικά αν θέλουμε να απλουστεύσουμε το παναρισμα μπορούμε να βουτήξουμε τα ρολά σε λευκό κρασί και μετά να τα κυλήσουμε στη φρυγανιά(όμως η κρούστα που κάνει το κανονικό παναρισμα είναι καλύτερη)
Τηγανίζουμε γύρω στα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν ως μέσα καλά γυρνώντας τα που και που για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
p5180131_400

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σημειωση:Επειδη πολλοί δε προτιμούν το ρολό κιμά με αυγό μπορείτε να φτιάξετε ρολά με ζαμπόν και σκληρό τυρί ή με φέτα ή ότι άλλη γέμιση θέλετε.

Επίσης μπορείτε να ετοιμάσετε τα ρολά απο την προηγούμενη χωρις το πανάρισμα και να τα φυλάξετε στο ψυγείο τυλιγμένα σε αλουμινόχααρτο.

 

p5180133_400
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 9023
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 19-05-2009 10:14
 
Τέλεια παρουσίαση Μαργαρίτα. Αν και γνωστή συνταγή κατάφερες να την κάνεις υπερπαραγωγή! Μπράβο!
 
Mary
2. 19-05-2009 11:07
 
αχ τι ωραια και ευκολη συνταγη...μπραβο μαργκαρετ... 8)
 
nenapant
3. 19-05-2009 12:23
 
πολύ εντυπωσιακά τα ρολλάκια και ευπαρουσίαστα!μία ακόμη σκέψη για πιο πικάντικη γεύση είναινα αλείψουμε την επιφάνεια από το πιτάκι με λίγη ωραία μουστάρδα της αρεσκείας μας και μετά να βάλουμε το αυγό και να το κλείσουμε. 
Και κάτι ακόμα.Μπορούν να μπουν σε ταψάκι με πατάτες κυδωνάτες γύρω γύρω και να γίνουν μούρλια!
 
atoli
4. 19-05-2009 13:00
 
Ατομικά ρολάκια ? Τέλεια ιδέα !
 
sgr
5. 19-05-2009 14:18
 
Mαργαρίτα όταν είναι τηγανιτά τρώγονται κρύα? Και αν σκοπεύουμε να τα φτιάξουμε στον φούρνο τα πανάρουμε?
 
Ranja
6. 19-05-2009 14:41
 
ρανια μου οτι τρωγονται κρυα τρωγονται τωρα βεβαια δε μπορω να ξερω τα γουστα σας αλλα εμεις δεν τα φαγαμε οταν τα εβγαλα αλλα αρκετα αργοτερα και ηταν μια χαρα. 
Σχετικα με το παναρισμα αν δεις στην αρχη στη συνταγη το βιντεακι που δινω απο οπου πηρα και την ιδεα ο τυπος τα εκανε παναρισμενα στο φουρνο εγραψα λοιπον μεσα στη συνταγη πως μπορει να γινει και στο φουρνο ακομα δεν τα εχω δοκιμασει φουρνιστα αλλα γιατι να μη γινουν?
 
margarita79
7. 19-05-2009 14:48
 
ξεχασα να γραψω πριν..στην ουσια ρανια ειναι σαν μεγαλος κεφτες αν τρως κεφτεδακια κρυα τοτε μια χαρα θα φας και το ρολακι κρυο. 
Επισης atoli η ιδεα σου με τη μουσταρδα στο εσωτερικο μου αρεσε παρα πολυ εγω συνηθιζω να βαζω λιγη μουσταρδα στο πλασιμο αλλα στην προκειμενη ξεχαστηκα και δεν εβαλα θα το δοκιμασω..οσο για τις πατατουλες στο φουρνο μαζι με τα ρολα βεβαια και μπορουν να μπουν φτανει ομως να μην τα εχουμε παναρει.Χαιρομαι που σας αρεσαν!
 
margarita79
8. 19-05-2009 21:52
 
Τελικά Μαργαριτούλα τα μεγάλα πνεύματα... καλά το λες :)  
Το κάνω κι εγώ ακριβώς έτσι αυτό το μεζεδάκι. Μάλιστα το συνηθίζω για μεζέ και το Πάσχα που έχουμε και πολλά αυγά ;)  
 
Για το φούρνο τώρα το έχω φτιάξει πάλι αλλά εκεί θέλει τη διπλή ποσότητα ζύμης σε κάθε μπιφτεκάκι για να μην καούν μέχρι να ψηθοιύν οι πατατούλες να είναι και πιο αφράτα σαν ατομικά ρολά.  
Τα σπεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή τα προσθέτουμε αργότερα στο ταψί.
 
Fey
9. 20-05-2009 10:11
 
εγω φαιη πρωτη φορα τα εκανα..καλη ιδεα το Πασχα...σε ευχαριστω,πολυ σημαντικες οι πληροφορίες σου
 
margarita79
10. 31-01-2011 12:41
 
Πω πω! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια. Μέσα στην εβδομαδα θα σας πω εντυπώσεις!
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός