Calzoni για τους Ιταλούς είναι το πατζάκι του παντελονιού. Το φτιάχνουν στη Νάπολη και είναι μια πίτσα που τρώγεται και ζεστή αλλά και κρύα.
Υλικά
Για την ζύμη: - 1-1/2 κούπες νερό ή μπύρα
- 1-1/2 κουτ. γλ. αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4-1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κουτ. σούπας μαγιά
Ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή, την οποία αφήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
| | Για την γέμιση: - 350 γρ. ρικότα
- 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 6 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους, τις οποίες και αφήνουνε σε σουρωτήρι, για να φύγουν τα πολλά νερά
- 8 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη και αυτή σε μικρά κυβάκια, πάχους 2 εκ.
- περίπου 8 κουτ. σούπας asiago ή παρμεζάνα για πιο πικάντικη γεύση
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λάδι για το άλλειμα
|
Εκτέλεση Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια ή 8 μικρότερα και αναλόγως και την γέμιση της οποίας τα υλικά έχουμε ανακατέψει σε μπολ. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και γεμιζουμε με γέμιση την μία του άκρη, προσέχοντας να αφήσουμε περιθώριο 2 εκ. στην άκρη. Κλείνουμε το calzoni με την άδεια πλευρά του φύλλου και το "σφραγίζουμε" με λίγο νερό και με πιρούνι (σαν ένα μεγάλο τυροπιτάκι). Αλείφουμε την πάνω πλευρά με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 6330 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |