Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα Νο.09 (Calzone) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Τρίτη, 19/05/09
img_1480_400
Calzoni για τους Ιταλούς είναι το πατζάκι του παντελονιού. Το φτιάχνουν στη Νάπολη και είναι μια πίτσα που τρώγεται και ζεστή αλλά και κρύα.
Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1-1/2 κούπες νερό ή μπύρα
  • 1-1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κουτ. σούπας μαγιά
Ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή, την οποία αφήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
 Για την γέμιση:
  • 350 γρ. ρικότα
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 6 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους, τις οποίες και αφήνουνε σε σουρωτήρι, για να φύγουν τα πολλά νερά
  • 8 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη και αυτή σε μικρά κυβάκια, πάχους 2 εκ.
  • περίπου 8 κουτ. σούπας asiago ή παρμεζάνα για πιο πικάντικη γεύση
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το άλλειμα
Εκτέλεση

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια ή 8 μικρότερα και αναλόγως και την γέμιση της οποίας τα υλικά έχουμε ανακατέψει σε μπολ. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και γεμιζουμε με γέμιση την μία του άκρη, προσέχοντας να αφήσουμε περιθώριο 2 εκ. στην άκρη. Κλείνουμε το calzoni με την άδεια πλευρά του φύλλου και το "σφραγίζουμε" με λίγο νερό και με πιρούνι (σαν ένα μεγάλο τυροπιτάκι).

Αλείφουμε την πάνω πλευρά με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) για 15-20 λεπτά.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 5163
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 19-05-2009 15:33
 
Κάτια τι ωραία πράγματα είναι αυτά!! 
Θα την κάνω άμεσα που θα έρθουν κάποιοι φίλοι!!Κι η φωτό σπέσιαλ είδες που δεν είναι δύσκολο να βάζεις φωτό!!!
 
xanthibax
2. 19-05-2009 15:40
 
εντυπωσιαστηκα απο το ζυμαρι σου!τι ωραιο λεπτο και απαλο!!μπραβο κατια!
 
margarita79
3. 19-05-2009 16:12
 
Ξανθή δεχομαι τα εύσημα για τα Calzone, αλλά όχι για το στήσιμο της φωτογραφίας :upset Είμαι ανεπίδεκτη όπως πάντα :cry. Μαργαρίτα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :zzz
 
ekaterini
4. 19-05-2009 16:59
 
Πράγματι ωραία ζύμη και εύκολη απ' οτι φαίνεται.
 
vago
5. 19-05-2009 18:12
 
καταπληκτικα....φαινονται σπεσιαλ κι αυτα θα παρουν σειρα μετα την διαιτα..
 
nenapant
6. 20-05-2009 02:26
 
Κάτια τέλεια!! Θα τα κάνω αλλά θέλω το ζυμάρι να βγει τόσο λεπτό όσο το δικό σου. Ελπίζω να τα καταφέρω. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
 
voula
7. 20-05-2009 13:43
 
Το καλοκαίρι, θα μου το φτιάξεις αυτό το φαγητό οπωσδήποτε. ;)
 
despoinaki
8. 22-05-2009 18:45
 
Εγώ τα έφτιαξα, και είναι τελεία τόσο η ζύμη, όσο και γέμιση! :zzz :zzz
 
kate
9. 29-08-2009 13:52
 
Κάτια τα έκανα χθες και ήταν τέλεια! Ευχαριστώ!!!
 
voula
10. 01-09-2009 18:47
 
Εγώ σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός