Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Μπάμιες με πατάτες στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τρίτη, 19/05/09
faye_073_400
Υλικά
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 ώριμες τομάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι ξύδι
Εκτέλεση
faye_042_400_01faye_062_400_01faye_050_400_01
  • Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά τις βάζουμε σε ταψάκι ραντίζουμε καλά με ξύδι να πάει σε όλες και αφήνουμε στον ήλιο για μια ωρίτσα.
  • Τις ξεπλένουμε καλά , τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις απλώνουμε στο ταψάκι που θα τις μαγειρέψουμε.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα και τις σκορπάμε κι αυτές μέσα.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στα δύο και μετά σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο ταψί.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και τις τομάτες, τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 35 με 45 λεπτά περίπου και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 22322
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 20-05-2009 02:29
 
Εγώ τις κάνω έτσι στην κατσαρόλα!Θα τις δοκιμάσω και στο ταψί γιατί μου άρεσε η ιδέα όλα μαζί από την αρχή στο ταψί. Γενικά προτιμώ τα φαγητά φούρνου γιατί δεν θέλουν να τα προσέχεις ιδιαίτερα. Ωραία ιδέα fey
 
voula
2. 20-05-2009 11:35
 
H μαμά μου έφτιαχνε μπάμιες στον φούρνο. Αφού τις έπλενε και τις έβαζε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν, νομίζω ότι τις ράντιζε με λίγο ξύδι. Έλεγε ότι μ' αυτόν τον τρόπο δεν βγάζουν υγρά στο ψήσιμο.
 
Ranja
3. 20-05-2009 13:42
 
Σίγουρα πρέπει να βάλουμε στις μπάμιες ξύδι και να τις αφήσουμε στον ήλιο. Στο φούρνο γίνονται ωραίες και πιο στεγνές. :)
 
despoinaki
4. 20-05-2009 21:52
 
Εγώ απλά τις ραντίζω με ξύδι και τις ψήνω στο φούρνο. Δύσκολο να προλάβω ήλιο όταν γυρίζω από τη δουλειά, όμως γίνονται υπέροχες έτσι.
 
sgr
5. 20-05-2009 22:25
 
Κορίτσια μου αυτό το κολπάκι με τον ήλιο το έκανε η γιαγιά μου και μικρή μου είχε κάνει φοβεςρή εντύπωση και το κάνω κι εγώ αλλά το έχω ακούσει κι από άλλες νοικοκυρές :) Επίσης κάτι άλλο που έλεγε η γιαγιά για τις μπάμιες είναι να τις αφήνω λίγο να ναραθούν γίνονται καλύτερες αν δεν είναι πολύ φρέσκιες, και επίσης στο ψυγείο διατηρούνται καλύτερα σε χάρτινη σακούλα ;)  
Βούλα, αφού τρώτε τις μπάμιες έτσι θα σε βολέψουν πολύ. Άσε που όπωε λέει και η Δέσποινα γίνονται νοστιμότερες. 
Ράνια, σωτά έλεγε η μαμά σου έχουν λιγότερα υγρά, δεν βγάζουν αυτή την κόλλα καιγίνονται πιο νόστιμες. 
Λίζα και έτσι μια χαρά γίνονται :) 
Παιδιά επίσης στο φούρνο μπορε΄'ιτε να τις κάνετε και με κοτόπουλο, με τη διαφορά ότι θα ρίξετε τις μπάμιες αφού το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο.
 
Fey
6. 21-05-2009 14:11
 
Κορίτσια ένα κόλπο για τις μπάμιες μου είχε μάθει μια παλιά νοικοκυρά πριν 30 χρόνια. Τις καθαρίζουμε τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι και ξύδι να βράσουν για μόλις 3 λεπτά. 
Τις στραγγίζουμε και είναι έτοιμες για μαγείρεμα. 
Με αυτό τον τρόπο κατόρθωσα να φάω μπάμιες(κάτι που δεν έκανα πριν)και να τις τρώνε και τα παιδιά μου,Δοκιμάστε το!!
 
xanthibax
7. 21-05-2009 14:59
 
Ξανθή πολύ χρήσιμο tip...ούτε τηγάνισμα, ούτε ήλιος και έτσι "δένει" η επιφάνειά τους χωρίς να χάνει υγρά...θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε ! όσο για την συνταγή σου Fey και αυτήν θα την δοκιμάσω γιατί μέχρι σήμερα φτιάχνω τις μπάμιες μόνο στην κατσαρόλα...
 
ata
8. 27-01-2010 22:27
 
ΦΑΙΗ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΙΣ ΒΑΖΩ.ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
 
nitsa2009

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Επιφάνεια ψησίματος
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία