Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γιαουρτλού Κεμπάπ Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από FOTINI1   
Τρίτη, 19/05/09
Υλικά

Για τα κεμπάπ

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • αλάτι - πιπέρι - μιγμα μπαχαρικών για κεμπάπ (το πουλάνε έτοιμο στα μαγαζιά με μπαχαρικά)

Για τη σάλτσα

  • Φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ ή πασάτα (Οτι σας αρέσει, απλά η σάλτσα πρέπει να είναι
  • κόκκινη και καλά δεμένη).
  • Αλάτι - Πιπέρι - Μισό ξυλάκι κανέλα.

Για το γιαούρτι

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (όχι αγελάδος γιατί ξυνίζει)
  • Πάπρικα αρκετή
  • Πίτες για σουβλάκι
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα πολτοποιημένα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι και το μείγμα των μπαχαρικών. Οσο πιο πολύ το κρεμμύδι (σε λογικά πλαίσια) τόσο πιο αφράτο το
κεμπάπ. Οταν ζυμωθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το ξαναζυμώνουμε. Κατόπιν το περνάμε σε ξυλάκια πλάθοντας τα μακρόστενα μπιφτέκια, και ψήνουμε είτε στα κάρβουνα που γίνονται τέλεια, είτε στο φούρνο.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα με τη ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα. Αν θέλετε στη σάλτσα μπορείτε να βάλετε ένα μικρό κρεμμυδάκι ολόκληρο για το άρωμα και να το βγάλετε στο τέλος.

Τις πίτες τις τηγανίζουμε (δεν τις ψήνουμε) σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και κατόπιν τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περριτό λάδι.

Φτιάχνουμε και το γιαούρτι με την πάπρικα ανακατεύοντας το μέχρι να ομογεννοποιηθεί.

Για το στήσιμο: Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα και τις στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ρίχνουμε λίγο σάλτσα. Από πάνω βάζουμε τα κεμπάπ. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.Από πάνω ρίχνουμε το γιαούρτι

Καλή μας όρεξη.

Οταν το ξαναφτιάξω και αν τα καταφέρω θα βγάλω και φωτογραφία να σας βάλω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 31235
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-05-2009 10:03
 
τρελαινομαι για κεμπαπ!ψαχνω πολυ καιρο μια καλη συνταγη thanks
 
margarita79
2. 20-05-2009 10:11
 
Καλημέρα Μαργαρίτα, Ευχαριστώ.  
 
Τη συνταγή για τα κεμπάπ μου την έχει δώσει μια φίλη που είναι από τη Συρία και γίνονται άψογα. Πληροφοριακά το μείγμα για τα μπαχαρικά εγώ το έχω πάρει από το Μανδραγόρα στον Πειραιά, αλλά έχω δει ότι το πουλάνε και στη λαική κάτι κύριοι που πουλάνε μπαχαρικά. Το χρώμα είναι κάτι ανάμεσα σε κοκκινο-καφέ.
 
FOTINI1
3. 20-05-2009 13:37
 
Φωτεινή, το γιαουρτλού κεμπάπ είναι το αγαπημένο του γιου μου. Το τρώμε σε ένα ανατολίτικο εστιατόριο της πόλης μας και είναι άψογο. Θα δοκιμαστεί η συνταγή σου σίγουρα και θα σου πω αποτελέσματα. Ευχαριστούμε. :zzz
 
despoinaki
4. 31-07-2013 18:32
 
Θα δώσω μια συνταγή κεμπάπ που έχω δεί αρκετές και μόνο 2 μου γέμισαν το μάτι .Για την επιλογή του κιμά το αφήνω στην κρίση σας.Οι Αραβες κατα 101 % χρησιμοποιούν αρνίσιο κιμά.Επειδη εμείς είμαστε Ελληνες και μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερο κεμπάπ πχ σαν του Θανάση στο Μοναστηράκι που δεν υπάρχει στην οικουμένη μπορούμε να παίξουμε με μείγμα κιμάδων( για να σπάσει η αρνίλα μπορούμε το υπόλοιπο μισό να το συμπληρώσουμε με μοσχαρίσιο και για τους πιο κιμπάρηδες υπάρχει και ο κιμάς απο προβατίνα!!! ) Ο πρόβειος κιμάς θα απογειώσει το κεμπάπ σας. Τελειώσαμε λοιπόν με τους κιμάδες και πάμε τώρα στα επόμενα υλικά . 1κιλό κιμά επιλογής σας.1 μεγάλο καλό καυτερό και γευστικό κρεμμύδι,2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,το αλάτι μην το λυπηθείτε,και πιπέρια απο μία κουταλιά του γλυκού 1-πιπέρι μαύρο,2-πάπρικα καυτερή ,1 κουταλιά πιπέρι καγιέν και λιγάκι κύμινο, μαιντανό ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο και ένα αυγό ! σε μία λεκάνη έχετε τον κιμά,σε μια άλλη λεκάνη βάλτε μέσα τα κρεμμύδι που έχετε περάσει στο μπλέντερ χωρίς τους χυμούς του,το σκόρδο και τα πιπερια,το κύμινο,το καγιέν,τον μαιντανό και τον δυόσμο.ανακατέψτε τα καλά και ριχτε τα μαζί με το αλάτι και το αυγό μέσα στον κιμά και αρχίστε το ζύμωμα!Αφού ζυμωθεί βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ωρίτσες και όταν είστε έτοιμοι να ανάψετε κάρβουνα τότε θα περάσετε τις μπαλίτσες του κιμά σε ειδικές πλακέ σούβλες του κεμπάπ και θα ψησετε στα κάρβουνα! Το ψήσιμο στην μεταλική πλακέ σούβλα κάνει το κεμπάπ!Κατα την διάρκεια του ψησίματος περάστε και σε άλλες σούβλες ντομάτες και πιπεριές πράσινες κέρατο να ψηθούν στα κάρβουνα και αυτές και ελάτε να μου πείτε ! Καλή σας όρεξη ανατολίτες μου !
 
katopanagiousis7
5. 31-07-2013 18:36
 
Α,και κάτι ακόμα υπάρχει ενα μπαχαρικό που λέγεται σουμάκ ή σουμάκι.Αν το βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών πάρτε το! Αυτό είναι ωραίο για γαρνιτούρα στο πιάτο και να πασπαλίσετε τα κρεμμύδια !
 
katopanagiousis7

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/12 )