Υλικά - 1 κιλό χοιρινό ψαχνό
- 6 πράσα
- 6 καρότα
- 1 κρεμμμύδι
- αλάτι πιπέρι
- 1 κρασοπότηρο ουίσκι
- 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε το χοιρινό να βράσει λίγο. Το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να πάρει βράση γύρω στα 15 λεπτά. Κόβουμε τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες Κατόπιν το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το πλένουμε καλά για να φύγουν όσα έβγαλε στο βράσιμο και το κόβουμε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από ένα σπιρτόκουτο. Βάζουμε λαδάκι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί ελαφρά, ρίχνουμε και το κρεμμύδι να γυαλίσει λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με το ουίσκι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Συμπληρώνουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το φαγητό. Κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Τελευταία ρίχνουμε τα πράσα και το αλατοπίπερο. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί όχι σε πολύ δυνατή φωτια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό με λίγο ουίσκι. Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε κανένα πεντάλεπτο ίσα να πάρει την τελευταία βράση και κατεβάζουμε. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6462 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |