Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παγωτό Μόκα - Καραμέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τρίτη, 19/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό Μόκα - Καραμέλα
Σελίδα 2
dscn5459_400
Υλικά
  • 1 εβαπορέ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 μόρφατ ή ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
  • 4-5 κ.σ. νες καφέ
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Παγώνουμε καλά στο ψυγείο τα γάλατα και τον κάδο.Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τη ζάχαρη και τα αμύδαλα και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και να πάρουν τα αμύγδαλα ένα ανοιχτό καφέ  χρώμα. Αδειάζουμε σε λαδόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι να αλεστούν ελαφρώς.Διαλύουμε σε λίγο γάλα το νες καφέ.
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ  για 6 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για μία ώρα. Ξαναχτυπάμε για άλλα  3-4 λεπτά και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Σε μισή ώρα το ξαναχτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα και κάνουμε και 1-2 βουτιές με το κουτάλι να πάνε και μέσα.Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Tip (της φίλης μας της Μαίρης) :Για παγωτό σοκολάτα ζεσταίνουμε το εβαπορέ και λιώνουμε εκεί τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα μόρφατ-ζαχαρούχο. Αν θέλουμε ρίχνουμε και κομματάκια σοκολάτας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 19577
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 20-05-2009 13:29
 
Πολύ ωραία, Λιζάκι. Η μόκα μου αρέσει πάρα πολύ. Αν το κάνω όμως στην παγωτομηχανή πειράζει; Επίσης, εννοείς τη Μόρφατ που είναι στο τενεκεδάκι ή τη σκόνη; :roll
 
despoinaki
2. 20-05-2009 14:18
 
Επιτέλους! Αποφάσισες να την βάλεις τη συνταγή. Είναι πάραααα πολύ εύκολη και σε γεύση δεν «παίζεται». :upset Εγώ την έχω κάνει σε δύο παραλλαγές. Κρέμα με κομματάκια σοκολάτας και φράουλα. Χρησιμοποίησα 1 κεσεδάκι φράουλες που τις έβρασα με 200 γρ. ζάχαρη και έγιναν σάλτσα. Μόλις κρύωσε, ανακάτεψα τα 3/4 περίπου στο παγωτό και την υπόλοιπη την χρησιμοποίησα στο σερβίρισμα.
 
Mary
3. 20-05-2009 14:28
 
Ωραία ιδέα, Μαίρη. Και έχω φτιάξει το γλυκό φράουλα της Κάτιας. Η υπόλοιπη συνταγή παραμένει ίδια, χωρίς τον καφέ;
 
despoinaki
4. 20-05-2009 15:32
 
το ιδιο κανω και εγω .Ειναι νοστιμοτατο.Και οπως λεει η Μαιρη αν θελομε ριχνομε κομματακια σοκολατας  
Δεσποινα η βασικη συνταγη ειναι η Μορφατ ,το ζαχαρουχο και το εβαπορε.Απο κει και περα κανομε οτι παραλλαγη θελομε
 
matina
5. 20-05-2009 15:49
 
Πολύ ωραίο Λίζα!! Δροσιστικότατο!
 
voula
6. 20-05-2009 15:56
 
Εγώ φτιάχνω την ίδια συνταγή με τις εξής διαφορές: 
Προσθέτω στο δεύτερο χτύπημα που έχει ήδη πήξει κομματάκια (σταγόνες) σοκολάτας κουβερτούρας αντί για αμύγδαλα & ζάχαρη. 
Επίσης προτού το καταψύξω την πρώτη φορά προσθέτω 1-2 κρόκους φρέσκων αυγών, που βοηθούν ώστε το παγωτό να μην κρυσταλλώσει ;)
 
cooky
7. 20-05-2009 17:27
 
Τι ωραίο παγωτάκι !!! και τι τέλειες ιδέες :p
 
ekaterini
8. 20-05-2009 17:41
 
Ακριβώς έτσι. Η βασική συνταγή είναι εβαπορέ, μόρφατ, ζαχαρούχο. Από κει και κεί τη διαφοροποιούμε όπως θέλουμε. Φράουλες, κομματάκια σοκολάτας, καρύδια, κομματάκια μπισκότου, τίποτα να έχει γεύση κρέμας ό,τι θέλουμε. 
Μόρφατ σε τενεκεδάκι χρησιμοποιώ Δέσποινα. 
Coocy δεν το έχω δοκιμάσει αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό το χτυπάμε πολλές φορές. Απλά πάντα είχα την απορία αν οι κρόκοι μυρίζουν. 
Για παγωτομηχανή δεν ξέρω να σου πω, γιατί δεν έχω (ψήμω το Χάρη να μου πάρει) :grin
 
sgr
9. 20-05-2009 19:04
 
Θα τη δοκιμάσω τη δόση αυτή στην παγωτομηχανή και θα σας πω. Cooky, οι συνταγές της μηχανής μου είναι με κρέμα γάλακτος και αυγό και μπορώ να πω πως κάποιες φορές μας μυρίζει. Βέβαια, είναι γνωστή η συμπάθεια που τρέφω στα αυγά. :upset
 
despoinaki
10. 20-05-2009 22:13
 
Αψογο παγωτάκι sgr,τη βασική συνταγή την κάνω κι εγώ προσθέτοντας κομματάκια κεράσι ή κόντιτα. Τώρα θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή που φαντάζομαι θα είναι τέλεια γιατί η μόκα μου αρέσει πολύ :zzz  
Να σας πω και μια άλλη παραλλαγή: 
Βάζουμε το ζαχαρούχο όπως είναι κλειστό σε κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Γίνεται καραμέλα και μετά συνεχίζουμε κανονικά τη βασικά συνταγή χωρίς τον καφέ φυσικά και έχουμε παγωτό καραμέλα ;)
 
Fey
11. 21-05-2009 09:02
 
despoinaki, εμένα δε μου αρέσει καθόλου να χρησιμοποιώ αβγά. Αλλά τι να κάνω :sigh
 
cooky
12. 28-05-2009 15:14
 
Λίζα, χθες το βράδυ το έφτιαξα τελικά το παγωτάκι σου, αλλά στην απλή εκδοχή του. Το έβαλα για μισή ώρα στην παγωτομηχανή και έπειτα όλο το βράδυ στην κατάψυξη. Έγινε πάρα πολύ ωραίο και εξαιτίας της μηχανής δεν κουράστηκα καθόλου. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Γλίτωσα και τα αυγά. ;)
 
despoinaki
13. 05-06-2009 18:41
 
 
 
Έφτιαξα και την σοκολατένια βερσιόν και έχω να πω τα εξής... 
Ως γεύση δεν το συζητάμε ότι είναι υπέροχο! Σοκολατένιο, δροσερό... 
Για να το πετύχω όμως υπήρξαν κάποια προβληματάκια. 
Κατ αρχήν έλιωσα 200 γρ. κουβερτούρα στον μικροκυμάτων. Μόλις άρχισα να την ρίχνω στο μείγμα μόρφατ-ζαχαρούχο-εβαπορέ άρχισε να πήζει με αποτέλεσμα το παγωτό αντί να έχει σοκολατένια όψη να γίνει σαν κρέμα με κομματάκια σοκολάτας. Πάγωσε αμέσως και η μισή κουβερτούρα μαζεύτηκε γύρω από το σύρμα του μίξερ. Επειδή το επανέλαβα λοιπόν (το πρώτο μείγμα πάγωσε ως κρέμα με κομματάκια σοκ.) έκανα κάτι άλλο. Ζέστανα το εβαπορέ και έλιωσα εκεί τη σοκολάτα. Ανακάτεψα καλά μέχρι να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα. Άφησα το μείγμα να κρυώσει τελείως και μετά το έριξα στο μείγμα μόρφατ-ζαχαρούχο. Έριξα και κομματάκια σοκολάτας και όλα εντάξει.
 
Mary
14. 05-06-2009 19:13
 
αα δεν τα ειχα προσεξει καλα!!πολυ ωραια κορισια! 
βρε μαιρη αν εχει καποια ιδιαιτεροτητα το παγωτο σοκολατα μππως πρεπει να το εχουμε ξεχωριστα για να το αναζητουμε πιο ευκολα?
 
margarita79
15. 05-06-2009 22:17
 
Εγώ θα έλεγα να το βάλει ως tip η Λιζ στην συνταγή απευθείας. Γιατί μπορεί να μη το διαβάσει κάποιος από τα σχόλια. Να μην επαναλάβουμε την ίδια συνταγή μόνο για τη σοκολάτα. Πάντως η διαδικασία είναι έτσι όπως την περιγράφω. Τη συνταγή αυτή την έχω δει και σε άλλα σάιτ και σε ένα βιβλίο μαγειρικής... και όλα γράφουν να ανακατέψεις τη σοκολάτα απευθείας με τα χτυπημένα γάλατα. Είμαι περίεργη πως ακριβώς τους πετυχαίνει!:roll Εκτός και αν κρατούν κάποια μυστικά κρυμμένα! :grin
 
Mary


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός