Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωτό Μόκα - Καραμέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τρίτη, 19/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό Μόκα - Καραμέλα
Σελίδα 2
dscn5459_400
Υλικά
  • 1 εβαπορέ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 μόρφατ ή ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
  • 4-5 κ.σ. νες καφέ
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Παγώνουμε καλά στο ψυγείο τα γάλατα και τον κάδο.Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τη ζάχαρη και τα αμύδαλα και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και να πάρουν τα αμύγδαλα ένα ανοιχτό καφέ  χρώμα. Αδειάζουμε σε λαδόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι να αλεστούν ελαφρώς.Διαλύουμε σε λίγο γάλα το νες καφέ.
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ  για 6 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για μία ώρα. Ξαναχτυπάμε για άλλα  3-4 λεπτά και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Σε μισή ώρα το ξαναχτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα και κάνουμε και 1-2 βουτιές με το κουτάλι να πάνε και μέσα.Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Tip (της φίλης μας της Μαίρης) :Για παγωτό σοκολάτα ζεσταίνουμε το εβαπορέ και λιώνουμε εκεί τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα μόρφατ-ζαχαρούχο. Αν θέλουμε ρίχνουμε και κομματάκια σοκολάτας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 23474
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 06-06-2009 11:58
 
Σοκολατένια εκδοχή έχω φτιάξει προσθέτοντας απλά nesquick. Στη γεύση εμένα δεν με ευχαρίστησε, αλλά το έκανα για να το φάει ο μικρός. Μαίρη πολύ καλή η παρατήρηση, θα το βάλω ως tip στην αρχική συνταγή να φαίνεται. Thanks.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/12/09 )