Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες σκεπαστές
Χοιρινές μπριζόλες σκεπαστές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 19/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Χοιρινές μπριζόλες σκεπαστές
Σελίδα 2
briz_400

Νόστιμες, ζουμερές και πολυ ελληνικές μπριζολίτσες!

Υλικά
  • Μπριζόλες χοιρινές κόντρα
  • Ντομάτες σε φέτες
  • Τυρί φέτα σε φέτες
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, ριγανη, παπρικα
Εκτέλεση
p5190004_400Ξεπλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη πάπρικα και λίγη ρίγανη.
Σκεπάζουμε την κάθε μπριζόλα με τυρί φέτα κομμένο σε λεπτές φέτες και από πάνω βάζουμε φέτες ντομάτας τις οποίες έχουμε αλατίσει ελαφρά.
Ρίχνουμε ριγανη,παπρικα και λίγο λάδι.
Μπορούμε είτε να τις ψήσουμε στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για μια ώρα περίπου προσθέτοντας στο πυρέξ ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλουν οι ντομάτες υγρά ή για πιο σύντομα μπορούμε να τις ψήσουμε ελαφρά στο γκριλ ισα να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (πριν βάλουμε την ντομάτα και τη φέτα ) και μετά να τις βάλουμε κανονικά στο φούρνο για ακόμα μίση ώρα μέχρι να ψηθεί καλά η ντομάτα.

(Μπορούμε να συμπληρώσουμε αν θέλουμε και κρεμμύδι σε φέτες πριν βάλουμε τη φέτα ή ακομα και πιπεριά).

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 17427
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 20-05-2009 13:26
 
Αμάν, Μαργαρίτα μου. Με τον πόνο μου παίζεις. Η αλήθεια είναι πως οι μπριζόλες είναι το αγαπημένο μου φαγητό και αυτή η εκδοχή θα πρέπει να έχει σπιρτόζα γεύση. :eek
 
despoinaki
2. 20-05-2009 13:30
 
δεσποιινα ειναιτελειες και ζουμερες,η δε παπρικα στη ντοματα παει παρα πολυ.Δοκιμασε τες και μου λες!
 
margarita79
3. 20-05-2009 14:25
 
Σκεπαστές ε?? Μούρλια φαίνονται!
 
vago
4. 20-05-2009 14:37
 
Μπράβο Μαργαρίτα πολύ ωραίο!!!
 
kate
5. 20-05-2009 14:45
 
Πολύ ωραία ιδέα Μαργαρίτα, έτσι θα είναι και πιο ζουμερές!!
 
xanthibax
6. 20-05-2009 17:30
 
Υπέροχο Μαργαριτούλα. Το φτιάχνω και εγώ, με την μόνη διαφορά ότι βάζω και λίγο κρασί στο πυρέξ.
 
ekaterini
7. 20-05-2009 23:17
 
βρε κατια το εχω φτιαξει τοσες και τοσες φορες ποτε δε μου πηγε το μυαλο να βαλω λιγο κρασακι!την επομενη φορα οπωσδηποτε!thanks
 
margarita79
8. 21-05-2009 01:18
 
πολυ νοστιμη οντως,λιγα υλικα και καλη επιλογη στο μερος του χοιρινου (το πιο νοστιμο κομματι διαλεξες).αντι για νερο μαργαριτα βαλε ζωμο βιολογικο(υπαρχει σε πολλα σουπερ μαρκετ)θα δωσει εξτρα γευση.αν βαλεις κρασι διαλεξε κατι καλο που μετα με αυτο θα συνοδευσεις το φαγητο.το καλο κρασι ενισχυει τη γευση,το κακο αντιθετως.
 
BRIZOLA
9. 21-05-2009 14:28
 
Μια ομορφιά 
Ένα γλύκισμα. 
Η σαλόρεια στα ήψη 
Συγχαριτίρια Μαργαρίτα
 
susudi
10. 21-05-2009 14:53
 
ευχαριστω κωστα οπως παντα πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου!
 
margarita79
11. 23-05-2009 00:13
 
Καλα βρε Μαργαριτααααα λυπησουμεεεε!!!!! 
Τελειες!!!!
 
melita
12. 23-05-2009 21:03
 
Πολύ νόστιμες!!! Τις έφτιαχνα κι εγώ αλλά δεν είχα σκεφτεί τη θεϊκή φέτα μεταξύ ντομάτας και μπριζολίτσας!! θα δοκιμαστεί πάραυτα!!!
 
Marinaki
13. 29-05-2009 07:05
 
Τις έκανα Μαργαρίτα και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμες! Ειδικά εκείνη την ώρα που ήταν ζεστές. Βέβαια εγώ τις έκανα βράδυ και τις φάγαμε την άλλη μέρα αλλά παρ΄όλα αυτά και ζεσταμένες ήταν πολύ καλές. Μέχρι τώρα δεν έκανα μπριζόλες από την προηγούμενη γιατί όπως καταλαβαίνεις γινόντουσαν χάλια αλλά έτσι τρώγονται ευχάριστα.
 
voula
14. 28-10-2009 16:39
 
Λοιπόν Μαργαριτούλα μου τις έφτιαξα σήμερα κι έγιναν όνειρο. Δεν έβαλα πάπρικα γιατι δεν μας πολυαρέσει αλλά έβαλα λίγο σκόρδο σε σκόνη...επίσης πρίν στρώσω την φέτα έβαλα κρεμμύδια...μιλάμε ήταν πεντανόστιμες!
 
sardelaki
15. 28-10-2009 22:16
 
Μπραβο Σαρδελακι μου χαιρομαι που σας αρεσαν!Ναι και το κρεμμυδακι του παει το βαζω και εγω πολλες φορες!
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )