Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κορμός Σοκολάτας Νο.03 (Μωσαϊκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 52
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 20/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Κορμός Σοκολάτας Νο.03 (Μωσαϊκό)
Σελίδα 2
mpiskoto_2_400

Η συνταγή αυτή ειναι της margarita79 και μας την έχει δώσει σε σχόλια άλλης συνταγής.Επειδή ο κορμός μας αρέσει πολύ και τον έχω δοκιμάσει σε όλες σχεδόν τις παραλλαγές του(με αυγά ,χωρίς αυγά,με ζαχαρούχο,με διάφορα μπισκότα)διαπίστωσα πως για τα γούστα μας ειναι η καλύτερη εκδοχή.Υστερα απο συννενόηση με τη Μαργαρίτα σας βάζω τη συνταγή και σας προτείνω να τη δοκιμάσετε.

Yλικά
  • 1 βιταμ τούβλο παρά κάτι 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 πακέτο  πτι μπερ 
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιακ ή λικέρ της αρεσκείας σας
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο ή και παραπάνω ανάλογα πόσο καφέ το θέλουμε
Eκτέλεση

mosaiko2_400

Σπαμε τα μπισκοτα με το χερι μας σε μια λεκανιτσα.Χτυπαμε καλα στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη προσθετουμε τη βανιλια,το κονιακ και το κακάο.Στο τελος βαζουμε τα μπισκοτα ανακατευουμε καλα και τοποθετουμε σε λαδοκολλα ή σε φορμα ή σε αλουμινοχαρτο στην καταψυξη να σφιξει καλα για 3 ωρες περιπου.  

Σημείωση:Εγω χρησιμοποίησα βιταμ softγια να μην ειναι πολυ σκληρο και προσθεσα 1 φλιτζανι καρυδια μεσα στο μειγμα και 1 κουβερτουρα 125γρ.για την επικαλυψη. 

Αν θέλουμε να περιχύσουμε με κουβερτούρα κάνουμε το εξής:Ετοιμαζουμε το ρολο και το βαζουμε για 1 ωρα στην καταψυξη να σταθεροποιηθε.Το βγαζουμε,ανοιγουμε και ριχνουμε τη λιωμενη κουβερτoυρα και το καρυδι.Το βαζουμε στη καταψυξη ανοιχτο για να μη μας κολλησει η σοκολατα στο χαρτι και μετα απο 1 ωρα κλεινουμε κανονικα παλι το γλυκο μας.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (58) | Εμφανίσεις: 107559
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 21-05-2009 03:26
 
πω πω Βούλα με κατέστρεψες :upset παλιό αγαπημένο γλυκό που με την κουβερτούρα γίνεται εντελώς gourmet :zzz
 
ekaterini
2. 21-05-2009 09:02
 
Αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκάκι. Κι εγώ έτσι το κάνω με την κουβερτούρα από πάνω. Τέλειο!
 
vago
3. 21-05-2009 09:09
 
Α πα πα πρωί πρωί! :upset :upset :upset Αναστατώθηκα! Τέλειο καλοκαιρινό γλυκάκι που μέχρι τώρα δεν έβαζα ποτέ κουβερτούρα από πάνω. Τώρα που το είδα θα το εφαρμόζω και γω!
 
Mary
4. 21-05-2009 09:44
 
Το τέλειο γλυκό. Με κόλασες Βούλα.
 
sgr
5. 21-05-2009 09:48
 
θα συμφωνήσω με την ekaterini είναι πράγματι παλιό αγαπημένο γλυκό, απλά εγώ βάζω και χοντροκομμένα καρύδια μέσα στο μείγμα είναι τέλειο...
 
marylou
6. 21-05-2009 09:51
 
πολυ καλα εκανες και την ανεβασες βουλα τη συνταγη.την ειχα δωσει αρκετα παλια στα σχολια αλλης συνταγης γιατι πραγματικα θεωρω οτι ειναι η καλυτερη εκδοχη.. ουτε αυγα,ουτε ζαχαρουχα .εχω δοκιμασει και εγω κορμους και κορμους αλλα σαν αυτον δεν ειναι. 
η ιδεα με την κουβερτουρα εξαιρετικη!θα την υιοθετησω! :)
 
margarita79
7. 21-05-2009 11:56
 
κανω ακριβως ετσι τον κορμο απλα βαζω 2 κουταλιες γκυκου λικερ μπανανας και οταν το σερβιρω το συνοδευω με κομματια μπανανας στα οποια εχω περιχυσει λιωμενη σοκολατα ή σιροπι σοκολατας...
 
nenapant
8. 21-05-2009 13:05
 
Βασικά και εγώ με αυτά τα υλικά το φτιάχνω, μόνο που προσθέτω ένα αυγό και όλη η διαδικασία γίνεται σε κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Πολύ μου άρεσε η παραλλαγή σου που δε χρειάζεται την κατσαρόλα και το αυγό!!! Θα την δοκιμάσω και αν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα θα υιοθετήσω τη δικιά σου συνταγή!!! Παρεμπιπτόντως πιστεύω ότι θα θα είναι πολύ νόστιμο να το κόβεις φέτες και μετά να το βουτάς μέσα στην κουβερτούρα και να το αφήνεις να στεγνώνει και να παγώσει σε σχάρα...σαν καριόκες....
 
Marinaki
9. 21-05-2009 13:58
 
Πάντως από ιδέες είμαστε μανούλες κορίτσια. :zzz Ποια εκδοχή να πρωτοδιαλέξω............. :eek
 
ekaterini
10. 21-05-2009 15:24
 
Ένα απογευματάκι κάθεσαι στον υπολογιστή και διαλέγεις να δεις αμέριμνη μια συνταγή. 8) Πρώτα βλέπεις τη φωτογραφία. :) Αρχίζεις να καταπίνεις. :p Μετά διαβάζεις τη συνταγή και συνεχίζεις με τα σχόλια. :) Μέχρι να φτάσεις στο τελευταίο, κοντεύεις να λιποθυμήσεις. :upset Πού τις βρίσκετε όλες αυτές τις ιδέες κορίτσια; :? Αν αποφασίζαμε κάθε φορά να κάνουμε και από μία εκδοχή, δε θα μας έφτανε μια ζωή. ;) Μπράβο σας! :zzz
 
despoinaki
11. 21-05-2009 15:59
 
εχεις δικιο πατριωτακι...ειναι πολυ μικρη η ζωη για να δοκιμασεις τα παντα απο το greek masa..και μετα ειναι και τα κιλα,αυτα που τα πας....???? :sigh :sigh
 
nenapant
12. 21-05-2009 16:18
 
Βουλίτσα, πολύ ωραία η ιδέα με την επικάλυψη σοκολάτας. Αφου η παρουσίαση σου είναι τόσο όμορφη φανταζομαι πως θα είναι η γεύση του !!!!!!!!! σκέτη τρέλλα!!!! :zzz
 
mb04
13. 21-05-2009 23:20
 
Tέλειο. Το έφτιαχνα για χρόνια, αλλά ούτε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά..... Η δίαιτα γαρ. Κι αυτά τα γλυκά, ρε παιδί μου, λες και σε φωνάζουν "φάε με! φάε με!" (σαν τα ζωντανά γιαούρτια ένα πράμα... Θυμάστε?) Υπόσχομαι ότι θα το ξαναφτιάξω. Κάποτε... Φέτος...! Αφού χάσω ένα μικρό-μεσαίο κατσικάκι από πάνω μου πρώτα.....
 
rebekka
14. 23-05-2009 00:15
 
Τελειο Βουλα μου!!!Και υπεροχη η φωτο !!
 
melita
15. 14-06-2009 18:37
 
Λένε πως ο πόνος πνίγεται καλύτερα μέσα σε θάλασσες σοκολατένιες και μπισκοτένιες. 'Ετσι λοιπόν και εγώ, μια και ο άνρας μου με την μικρότερη κόρη μας πετούσαν χτες για Ελλάδα, έφτιαξα το γλυκάκι σου. Υπέροχο Βούλα μου και από άποψη γεύσης και από άποψη παυσίπονου :cry :cry
 
ekaterini


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 29/05/16 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός