Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κορμός Σοκολάτας Νο.03 (Μωσαϊκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 52
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 20/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Κορμός Σοκολάτας Νο.03 (Μωσαϊκό)
Σελίδα 2
mpiskoto_2_400

Η συνταγή αυτή ειναι της margarita79 και μας την έχει δώσει σε σχόλια άλλης συνταγής.Επειδή ο κορμός μας αρέσει πολύ και τον έχω δοκιμάσει σε όλες σχεδόν τις παραλλαγές του(με αυγά ,χωρίς αυγά,με ζαχαρούχο,με διάφορα μπισκότα)διαπίστωσα πως για τα γούστα μας ειναι η καλύτερη εκδοχή.Υστερα απο συννενόηση με τη Μαργαρίτα σας βάζω τη συνταγή και σας προτείνω να τη δοκιμάσετε.

Yλικά
  • 1 βιταμ τούβλο παρά κάτι 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 πακέτο  πτι μπερ 
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιακ ή λικέρ της αρεσκείας σας
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο ή και παραπάνω ανάλογα πόσο καφέ το θέλουμε
Eκτέλεση

mosaiko2_400

Σπαμε τα μπισκοτα με το χερι μας σε μια λεκανιτσα.Χτυπαμε καλα στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη προσθετουμε τη βανιλια,το κονιακ και το κακάο.Στο τελος βαζουμε τα μπισκοτα ανακατευουμε καλα και τοποθετουμε σε λαδοκολλα ή σε φορμα ή σε αλουμινοχαρτο στην καταψυξη να σφιξει καλα για 3 ωρες περιπου.  

Σημείωση:Εγω χρησιμοποίησα βιταμ softγια να μην ειναι πολυ σκληρο και προσθεσα 1 φλιτζανι καρυδια μεσα στο μειγμα και 1 κουβερτουρα 125γρ.για την επικαλυψη. 

Αν θέλουμε να περιχύσουμε με κουβερτούρα κάνουμε το εξής:Ετοιμαζουμε το ρολο και το βαζουμε για 1 ωρα στην καταψυξη να σταθεροποιηθε.Το βγαζουμε,ανοιγουμε και ριχνουμε τη λιωμενη κουβερτoυρα και το καρυδι.Το βαζουμε στη καταψυξη ανοιχτο για να μη μας κολλησει η σοκολατα στο χαρτι και μετα απο 1 ωρα κλεινουμε κανονικα παλι το γλυκο μας.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (58) | Εμφανίσεις: 113077
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 09-11-2009 08:37
 
ευχαριστω για τη συνταγη!Το γλυκο αυτο ειναι απλως τελειο
 
samba
17. 14-11-2009 16:30
 
Χαίρομαι που σου άρεσε samba!
 
voula
18. 21-01-2010 16:13
 
to bgazo apo tin katapsyksi k to bazo sti syntirisei h to afino?
 
giotaki
19. 21-01-2010 16:15
 
apantiste moy kapoios pliz
 
giotaki
20. 21-01-2010 17:03
 
Οχι το αφηνεις στην καταψυξη.Αν χρησιμοποιησεις σκληρο βιταμ ειναι σφικτο απλα επειδη συνηθως το φτιαχνουμε καλοκαιρι εγω το αφηνω στην καταψυξη και μετα μαλακωνει πολυ γρηγορα μολις βγει. 
Αν παλι το θες πιο μαλακο μιας και ειναι και χειμωνας μπορεις να βαλεις βιταμ σοφτ.Παντως θα σου προτεινα να το αφησεις στην καταψυξη.
 
margarita79
21. 26-01-2010 14:51
 
eyxaristw poly poly
 
giotaki
22. 29-05-2016 21:46
 
Εγώ δεν βάζω κονιάκ! Υπάρχει κατι άλλο αντι για κονιακ που μπορω να βάλω??
 
katepapa
23. 29-05-2016 23:21
 
Μπορείς να το παραλείψεις τελείως αν δεν θες να βάλεις κάποιο λικέρ.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 29/05/16 )