Σελίδα 2 από 2 Η συνταγή αυτή ειναι της margarita79 και μας την έχει δώσει σε σχόλια άλλης συνταγής.Επειδή ο κορμός μας αρέσει πολύ και τον έχω δοκιμάσει σε όλες σχεδόν τις παραλλαγές του(με αυγά ,χωρίς αυγά,με ζαχαρούχο,με διάφορα μπισκότα)διαπίστωσα πως για τα γούστα μας ειναι η καλύτερη εκδοχή.Υστερα απο συννενόηση με τη Μαργαρίτα σας βάζω τη συνταγή και σας προτείνω να τη δοκιμάσετε. Yλικά - 1 βιταμ τούβλο παρά κάτι
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
- 1 φλυτζανάκι καφέ κονιακ ή λικέρ της αρεσκείας σας
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο ή και παραπάνω ανάλογα πόσο καφέ το θέλουμε
Eκτέλεση Σπαμε τα μπισκοτα με το χερι μας σε μια λεκανιτσα.Χτυπαμε καλα στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη προσθετουμε τη βανιλια,το κονιακ και το κακάο.Στο τελος βαζουμε τα μπισκοτα ανακατευουμε καλα και τοποθετουμε σε λαδοκολλα ή σε φορμα ή σε αλουμινοχαρτο στην καταψυξη να σφιξει καλα για 3 ωρες περιπου. Σημείωση:Εγω χρησιμοποίησα βιταμ softγια να μην ειναι πολυ σκληρο και προσθεσα 1 φλιτζανι καρυδια μεσα στο μειγμα και 1 κουβερτουρα 125γρ.για την επικαλυψη. Αν θέλουμε να περιχύσουμε με κουβερτούρα κάνουμε το εξής:Ετοιμαζουμε το ρολο και το βαζουμε για 1 ωρα στην καταψυξη να σταθεροποιηθε.Το βγαζουμε,ανοιγουμε και ριχνουμε τη λιωμενη κουβερτoυρα και το καρυδι.Το βαζουμε στη καταψυξη ανοιχτο για να μη μας κολλησει η σοκολατα στο χαρτι και μετα απο 1 ωρα κλεινουμε κανονικα παλι το γλυκο μας. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (58) | Εμφανίσεις: 113077 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|