Εύκολη,δροσερή και εντυπωσιακή!! Υλικά(για μια ταρτιέρα 28 εκ.)
Για την τάρτα - 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ τούβλο βιταμ
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι ή grand marnier
- 2 κουταλιές μπέικιν παουντερ
Για τη γέμιση - 1 φακελακι κρεμα ζαχαραοπλαστικης γιωτης
- 1μιση φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα - Φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την τσαρτίερα μας και βάζουμε μέσα τη ζύμη,την ανοίγουμε με το χέρι μας και την ανασηκώνουμε να καλυψει τα τοιχώματα.
| | Την τρυπάμε με ενα πηρουνι κατα τοπους και καλυπτουμε την επιφάνεια με μια λαδοκολλα κομμενη στη διαμετρο της ταρτιερας.Απο πανω βαζουμε ρύζι ή καποιο οσπριο (το βάρος μας βοηθαει να μη φουσκώσει). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτα. Στο μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου της κρεμας με το γαλα και την κρεμα.
| | Στρωνουμε την κρεμα με μια σπατουλα στην ταρτα η οποια εχει κρυωσει και την εχουμε ξεφορμάρει. Στολιζουμε με φρεσκα φρουτα όπως μας αρέσει! Σημείωση: Μπορουμε να θελουμε μεσα στην κρεμα να αναμειξουμε κομματακια φραουλας ή αλλου φρουτου καθως και καραμελωμενους ξηρους καρπους.Η ταρτα αυτη ειναι ζυμη παστα φλωρας αλλα μπορει να γινει και με οποιαδηποτε αλλη βαση ή ακομα και με σφολιάτα Καλη επιτυχία!! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12525 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |