Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τάρτα Φρούτων Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 21/05/09
tarta_400

 Εύκολη,δροσερή και εντυπωσιακή!!

 Υλικά(για μια ταρτιέρα 28 εκ.)

Για την τάρτα

  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ τούβλο βιταμ
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι ή grand marnier
  • 2 κουταλιές μπέικιν παουντερ

Για τη γέμιση

  • 1 φακελακι κρεμα ζαχαραοπλαστικης γιωτης
  • 1μιση φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

  • Φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν
Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.
Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την τσαρτίερα μας και βάζουμε μέσα τη ζύμη,την ανοίγουμε με το χέρι μας και την ανασηκώνουμε να καλυψει τα τοιχώματα.

p5210036_400

Την τρυπάμε με ενα πηρουνι κατα τοπους και καλυπτουμε την επιφάνεια με μια λαδοκολλα κομμενη στη διαμετρο της ταρτιερας.Απο πανω βαζουμε ρύζι ή καποιο οσπριο (το βάρος μας βοηθαει να μη φουσκώσει).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτα.

Στο μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου της κρεμας με το γαλα και την κρεμα.

p5210037_400

Στρωνουμε την κρεμα με μια σπατουλα στην ταρτα η οποια εχει κρυωσει και την εχουμε ξεφορμάρει.

Στολιζουμε με φρεσκα φρουτα όπως μας αρέσει!

Σημείωση: Μπορουμε να θελουμε μεσα στην κρεμα να αναμειξουμε κομματακια φραουλας ή αλλου φρουτου καθως και καραμελωμενους ξηρους καρπους.Η ταρτα αυτη ειναι ζυμη παστα φλωρας αλλα μπορει να γινει και με οποιαδηποτε αλλη βαση ή ακομα και με  σφολιάτα

Καλη επιτυχία!!
p5210074_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 10862
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 22-05-2009 10:25
 
τέλεια παρουσίαση :p  
μας δρόσισες πρωί πρωί 
μπράβο για ακόμα μια φορά
 
maroula
2. 22-05-2009 10:45
 
Απλά ΥΠΕΡΟΧΗ.
 
iwanna
3. 22-05-2009 12:28
 
Ωραία ζύμη! Να υποθέσω ότι είναι και τριφτή ε?
 
vago
4. 22-05-2009 12:36
 
ναι ειναι τριφτή βαγγο! 
πρεπει να σας εξομολογηθω οτι πεταξα 3 βασεις μεχρι να κανω αυτη.Ηθελα να κανω βαση ταρτας μπισκοτου οπως του cheesecake αλλα ηθελα να τη βαλω σε ταρτιερα για να τη ξεφορμαρω ολοκληρη και οχι σε φορμα που ανοιγει.Δοκιμασα λοιπον τη βαση με τα μπισκοτα και να την ψησω και να τη βαλω αψητη με λαδοκολλα ,την εβαλα ψυγειο με μεβρανη,την εβαλα καταψυξη.. αλλα δεν εβγαινε με τιποτα μολις πηγαινα να τη ξεφορμαρω εσπαγε...οποτε μετα κπων και βασανων κατεληξα σε αυτη..
 
margarita79
5. 23-05-2009 09:06
 
Γιάμ! Γιάμ! Φαντάζομαι ότι η γεύση είναι ανάλογη της φωτογραφίας.... Μπράβο Μαργαρίτα! Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία.
 
rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός