Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαβαρέν με ρούμι και φράουλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Κυριακή, 24/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Σαβαρέν με ρούμι και φράουλες
Σελίδα 2
img_1484_400

Ένα γλυκό του οποίου την δημοσίευση οφείλω στην κόρη μου Ναταλία (που έβαλε την φωτογραφία) και στον άντρα μου Γιάννη που έκανε τον φωτογράφο πρωί - πρωί στον κήπο μας.
Το γλυκό το έφτιαξα εγώ με την μικρή μας κόρη Μυρτώ.

Υλικά

Για το σαβαρέν

  • 1/4 κούπας χλιαρό νερό (62.5 γρ.)
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.γλ. βανίλια
  • 5 αυγά
  • 5 κουτ. λιωμένο βούτυρο
  • ¼ κούπας μαύρο ρούμι
  • 2 κούπες σκληρό αλεύρι
 

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • ¼ κούπας ρούμι 

Για την σαντιγι

  • 275 ml κρέμα γάλακτος300 γρ. φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι    
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση

Βάζουμε στο χλιαρό νερό τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρις ότου η μαγιά αρχίσει να αφρίζει (περίπου 10’). 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με 1 κούπα αλέυρι για 2’, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με την μαγιά και χτυπάμε ακόμα 2’.
Αφήνουμε την ζύμη μέσα στο μπολ του μίξερ, σκεπασμένη μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο (από 40’ έως 1 ώρα). Την χτυπάμε στο μίξερ για 2’ ακόμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το ρούμι.Την βάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση αυτή με την μεγάλη τρύπα στη μέση) και την αφήνουμε ακόμα 30’ να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (175 βαθ. Κελσίου) για 35’. Την ώρα που ψήνεται το σαβαρέν, βράζουμε για 5’ τα υλικά για το σιρόπι. 
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 10’ και ξεφορμάρουμε. 
Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε τρυπούλες στο γλυκό. Όσο το σαβαρέν είναι ακόμη ζεστό και το σιρόπι καυτό, το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας σιγά σιγά, μέχρις ότου απορροφήσει όλο το σιρόπι (γίνεται σαν σφουγγάρι). 
Το αφήνουμε σκεπασμένο με ζελατίνα 4-5 ώρες. 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και το ρούμι. Κόβουμε τις φράουλες, κρατάμε μερικές για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ανακατεύουμε στην σαντιγί. Βάζουμε την σαντιγί στην τρύπα του σαβαρέν, στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε .....

.......et voila !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8869
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 25-05-2009 10:45
 
Μπράβο σε όλη την οικογένεια για το αποτέλεσμα. Και μόνο που το βλέπω... :upset :upset :upset ζαλίζομαι! 
ντουπ!
 
Mary
2. 25-05-2009 11:01
 
Φοβερό γλυκό και τέλεια η φωτο. Άξια όλη η οικογένεια.
 
sgr
3. 25-05-2009 11:31
 
καλα Κατια ηταν να μη παρεις φορα!!!τι ωραιο που ειναι..μπραβο σας!!!
 
margarita79
4. 25-05-2009 14:17
 
Τελειο! Συγχαρητήρια σε όλους σας!
 
vago
5. 25-05-2009 15:20
 
Ωραίο, δροσιστικό και ζουμερό ζουμερό. Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Όσο για την οικογένεια, τα σχόλια νομίζω είναι περιττά. :zzz
 
despoinaki
6. 25-05-2009 15:28
 
Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση κι ως προς την διαδικασία και την οπτική!! 
Συγχαρητήρια σε όλους σας!! 
Είδες τι μας μαθαίνουν οι νέοι Κάτια!!!
 
xanthibax
7. 25-05-2009 21:10
 
σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια :zzz
 
ekaterini
8. 26-05-2009 07:59
 
Με λίγα λόγια τέλειο!Άψογη όλη η οικογένεια. :zzz
 
iwanna
9. 26-05-2009 08:27
 
Καταπληκτική παρουσίαση :p  
μπράβο Κάτια σε όλη την υπέροχη οικογένειά σου :)
 
maroula
10. 26-05-2009 10:05
 
Ζωγραφισες Κάτια!!! τι αλλο να πω !!! :zzz :zzz
 
mb04
11. 27-05-2009 02:18
 
magnifique ecaterini
 
BRIZOLA
12. 29-05-2009 16:01
 
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ.... ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝ ΤΩΝ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΩΝ..... ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ! (ΤΙ? ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ? ΣΙΓΑ!.....) ΜΠΡΑΒΟ EKATERINI
 
rebekka
13. 30-05-2009 04:17
 
Ρεβέκκα περιμένω εντυπώσεις :zzz
 
ekaterini
14. 31-05-2009 08:05
 
Σνιφ! Κλαψ! Λυγμ!.... Ax, ekaterini μου, η προσπάθειά μου απέτυχε παταγωδώς! Το γλυκό δεν φούσκωσε! Ενώ μέσα στο μίξερ ανέβηκε τόσο πολύ, σε σημείο που φοβήθηκα ότι θα ξεχειλίσει, μετά, όταν πρόσθεσα το βούτυρο και το ρούμι (τα ξαναχτύπησα), έκατσε. Και δεν ξανασηκώθηκε ποτέ. Έλεγα ότι θα φουσκώσει πάλι στον φούρνο, αλλά μπα! Το μόνο που κατάφερα, ήταν να φτιάξω ένα παντεσπάνι. Χτύπησα και morfat για σαντιγύ και δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά δεν είχα κρέμα γάλακτος, και ήθελα να προσθέσω για γαρνιτούρα ροδάκινα κονσέρβα, αλλά δεν μπορούσα να την ανοίξω..... Το κατάφερα τελικά, αλλά το νεύρο μου είχε ήδη γίνει κρόσι.... Τίποτα δεν μου καθόταν καλά χθες! Η γεύση του "σαβαρέν" πάντως ήταν πολύ καλή. Αν μου κάθονταν και όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν φανταστικό. Δεν πειράζει. Την άλλη φορά. Και πάλι τα συγχαρητήριά μου. ;)
 
rebekka
15. 31-05-2009 15:02
 
Μου κάνει εντύπωση που δεν φούσκωσε την δεύτερη φορά. Συνήθως η πρώτη είναι η κρίσιμη :sigh . Τι να πω, ελπίζω να μην σε απογοήτευσε πολύ αυτή σου η προσπάθεια και να το ξαναδοκιμάσεις :p
 
ekaterini


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/10/11 )