Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μουσακοπαστίτσιο του ψεύτη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από peloukos   
Κυριακή, 24/05/09
Αυτή η συνταγή είναι η τελευταία ιδέα μου, μια εναλλακτική λύση που σκέφτηκα και νομίζω θα βοηθήσει και τις μαμάδες να δώσουν πιο εύκολα στα παιδιά τους να φάνε λαχανικά μιάς και το φαγητό άνετα μπορεί να σε μπερδέψει με μουσακά ή παστίτσιο... Εξού και το όνομα...
Υλικά (για πυρέξ 30x20)
  • 250γρ μακαρόνια για παστίτσιο ή πένες
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 πιπεριά κέρατο κόκκινη ή πράσινη
  • 2-3 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαιντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • λίγο τυράκι τριμμένο σκληρό
  • λάδι για τηγάνισμα και τσιγάρισμα 
Για την σως
  • 1 γιαούρτι
  • 1 αυγό
  •  4-5 κσ γάλα
  • 75-100γρ τυρί σκληρό
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Παίρνουμε την μεγαλύτερη από τις μελιτζάνες και ένα από τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε φέτες που θα τις τηγανίσουμε και θα τις απλώσουμε στο πυρέξ όπως κάνουμε στο μουσακά. Όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκόψτε τα ή βάλτε τα στο μπλέντερ αν σας πιέζει ο χρόνος (άλλωστε ηδη είναι ένα φαγητό που θέλει τον χρόνο του!). Τσιγαρίστε το σκόρδο με το κρεμμύδι και μετά προσθέστε την μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά, αφήστε σε μέτρια φωτιά να φύγούν όλα τα ζουμιά. Μόλις γίνει αυτό ρίξτε τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη να σπάσετε την γεύση, αλάτι, πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πιούνε τα λαχανικά όλο το υγρό από τις ντομάτες. Μέχρι να γίνει αυτό βράστε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσετε ρίξτε τα μαζί με φρέσκο λαδάκι στο πυρέξ ή το ταψάκι σας. Μόλις το μείγμα των λαχανικών είναι έτοιμο ρίξτε το και αυτό στο ταψί και ανακατέψτε με τα μακαρόνια, απλώστε τα ομοιόμορφα στο ταψί και πασπαλίστε με τυράκι. Μετά καλύψτε τα μακαρόνια με τα τηγανισμένα λαχανικά. Τώρα πάρτε ένα μπωλ και ρίξτε το γιαούρτι με το γάλα αρχικά και ανακατέψτε, μετά προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ένα, τέλος ρίξτε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυράκι κάπου στα 75-100 γρ. όσο πάρει μέχρι να σας γίνει μια πηχτή σάλτσα αλλά όχι και τελείως "στεγνή"... Ναι! Καλά καταλάβατε! Αντικαταστήσαμε την κουραστική και βαρετή μπεσαμέλ με κάτι που λερώνει λιγότερο είναι πιο γρήγορο και πιο υγειινό! Τώρα πάρτε την ψευτομπεσαμέλ και απλώστε την πάνω από τα λαχανικά... Ρίξτε και άλλο τυράκι από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη για τους πιο μερακλήδες...

Ψήστε σε συμβατικό φούρνο σην μεσαία σκάλα κάπου στους 180-200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά και ξεροψηθεί από πάνω! Μόλις βγει από τον φούρνο αφήστε το να σταθεί για 15-20 λεπτά και έτοιμο!! Τρώγεται ζεστό αλλά είναι εξίσου καλό και κρύο ιδιαίτερα αν έχει και πολύ ζέστη! 

Συμβουλή: Η μελιτζάνα πίνει πολύ λάδι αν την τηγανίσεις οπότε εγώ αν έχω τέτοιου είδους φαϊ κάνω το εξής , αφού πλύνω και κόψω τις μελιτζάνες τις αφήνω σε καλά αλατισμένο νερό για κανένα 10λεπτο... μετά τις πιέζω να βγάλουν το νερό τους και πασπαλίζω λίγη ζαχαρίτσα... Με αυτό τον τρόπο έχω πιο τραγανές, ελαφριές και πεντανόστιμες τηγανιτές μελιτζάνες!

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση!
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσετε και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ πάνω από όλα! Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6380
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 25-05-2009 16:33
 
καταπληκτική η ιδέα σου, ειδικά αυτή η σος με το γιαούρτι :)
 
ekaterini
2. 25-05-2009 19:51
 
Μπράβο κορίτσι μου για το μουσακοπαστίτσιο σου!!!!Εμένα πάντως μου άρεσε η ωραιότατη περιγραφή σου στην εκτέλεση, κατατοπιστικότατη :x Θα την φτιάξω σύντομα :)
 
YANNA
3. 26-05-2009 01:12
 
να στε καλά κορίτσια! Καλή επιτυχία εύχομαι να το απολαύσετε όπως και εγώ!!!
 
peloukos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )