Υλικά
- 2 κιλά (περίπου) πανσέτα ολόκληρη ξεκοκκαλισμένη
- 250 γρ. χαλούμι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση Πλένετε και σκουπίζετε την πανσέτα. Την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μπούκοβο και από τις δύο μεριές. Στρώνετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το χαλούμι κομμένο σε κομμάτια.
| | Με προσοχή αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας για να σχηματίσετε ένα ρολό.
|
| Το δένετε σφιχτά με σπάγκο. Το τοποθετείτε στη γάστρα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. |
| Ψήνετε στους 200 βαθμούς, ψήσιμο πάνω-κάτω, στο μέσο του φούρνου για 3.5 ώρες περίπου.
|
|
Tips - Φροντίστε η πιο λιπαρή πλευρά του κρέατος να είναι από την έξω μεριά.
- Το ψήσιμο εξαρτάται από το βάρος της πανσέτας. Η δική μου ήταν 2.300 γραμ. και την έψησα 3.5 ώρες. Αν αυτή που θα αγοράσετε είναι μεγαλύτερη ίσως να χρειάζεται 4 ώρες ψήσιμο.
- Μη προσθέσετε καθόλου νερό ή ζωμό.
- Τον ζωμό που άφησε το κρέας, αφού αφαίρεσα όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος, τον έβαλα σε μια κατσαρολίτσα και τον έδεσα με 1 κ.γ. κορν φλάουρ.
- Για να κοπεί καλά το ρολό φροντίστε να το αφήσετε να χλιαρύνει αρκετά. Αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι θα κοπεί ακόμα καλύτερα.
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9513 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |