Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Πανσέτα γεμιστή με χαλούμι
Πανσέτα γεμιστή με χαλούμι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 25/05/09
p5230048_400
Υλικά
  • 2 κιλά (περίπου) πανσέτα ολόκληρη ξεκοκκαλισμένη
  • 250 γρ. χαλούμι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε και σκουπίζετε την πανσέτα. Την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μπούκοβο και από τις δύο μεριές. Στρώνετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το χαλούμι κομμένο σε κομμάτια.
p5220030_400
Με προσοχή αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας για να σχηματίσετε ένα ρολό. 
p5220031_400
 Το δένετε σφιχτά με σπάγκο. Το τοποθετείτε στη γάστρα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. p5220037_400
Ψήνετε στους 200 βαθμούς, ψήσιμο πάνω-κάτω, στο μέσο του φούρνου για 3.5 ώρες περίπου.
p5230041_400
Tips
  • Φροντίστε η πιο λιπαρή πλευρά του κρέατος να είναι από την έξω μεριά.
  • Το ψήσιμο εξαρτάται από το βάρος της πανσέτας. Η δική μου ήταν 2.300 γραμ. και την έψησα 3.5 ώρες. Αν αυτή που θα αγοράσετε είναι μεγαλύτερη ίσως να χρειάζεται 4 ώρες ψήσιμο.
  • Μη προσθέσετε καθόλου νερό ή ζωμό.
  • Τον ζωμό που άφησε το κρέας, αφού αφαίρεσα όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος, τον έβαλα σε μια κατσαρολίτσα και τον έδεσα με 1 κ.γ. κορν φλάουρ.
  • Για να κοπεί καλά το ρολό φροντίστε να το αφήσετε να χλιαρύνει αρκετά. Αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι θα κοπεί ακόμα καλύτερα.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9513
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 26-05-2009 09:54
 
Μαιρουλι μου !!! μοσχοβολυσε το νετ !!! 
φαινεται απίθανο και είναι υπέροχη προταση για μπουφέ ! Επειδή δεν εχω αγοράσει ποτέ πανσετα ολοκληρη δώσε μου σε παρακαλώ τα φώτα σου, τι ακριβως ζητάς απο τον χασάπη ???
 
mb04
2. 26-05-2009 09:59
 
οντως απιθανο!οταν το ελεγες δε μπορουσα ν ακταλαβω ακριβως την ολοκληρη πανσετα και εγω δεν εχω ξαναδει...για δωσε πληροφοριες!μπραβο!!
 
margarita79
3. 26-05-2009 11:13
 
Πολύ καλή πρόταση για μπουφέ.
 
sgr
4. 26-05-2009 12:39
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΠΑΚΙ ΤΗΣ Η ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΡΟΛΟ. 
:zzz
 
POPI28
5. 26-05-2009 13:19
 
Και πως ακριβώς την ξεκοκαλίζουμε? 'Η είναι δουλειά του κρεοπώλη? Πάντως φαίνεται νοστιμότατη!
 
vago
6. 26-05-2009 13:56
 
Παιδιά . είναι όντως πεντανόστιμο! 
 
Εγώ το φτιάχνω όπως στην Κεφαλλονιά δηλαδή σκέτο χωρίς επιβαρύνσεις, και είναι Α ΠΑΙ Χ Τ Ο !!! Το δημοσιεύω τώρα γιά δοκιμάστε το... 
 
Μαίρη Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την νοστιμιά σου!!!! είναι σαν και σένα!!!
 
pastaflora
7. 26-05-2009 14:33
 
Λοιπόν για να σας λύσω όλες τις απορίες. 
Μαριώ, Μαργαρίτα και Βάγγο ζητάτε από τον χασάπη να σας δώσει πανσέτα ολόκληρη την οποία πρέπει να σας την ξεκοκκαλίσει εκείνος. Με τα μαχαίρια που έχουμε εμείς στις κουζίνες μας αυτό είναι αδύνατον να το κάνουμε μόνες μας. Θα του εξηγήσετε ότι θέλετε να την κάνετε ρολό και θα καταλάβει. Φυσικά δεν θα πάτε Σάββατο 2 το μεσημέρι να την παραγγείλετε γιατί έχει αρκετή δουλειά. Φροντίστε να τον ενημερώσετε 2-3 μέρες πριν λέγοντάς του περίπου τι βάρος θέλετε να έχει (Δεν βγαίνει πάντα ακριβώς). 
Popi όντως είναι πάραααα πολύ ζουμερή γιατί όπως είπες είναι φουλ στα λιπάκια. Από νοστιμιά όμως δεν παίζετε. 
Πάντως αν έχεις το κρέας είναι πολύ εύκολη συνταγή. 
Pastaflora τι εννοείς ότι είναι σαν κι εμένα? :x Ότι είμαι δλδ ζουμερή ή ότι έχω γίνει σαν ρολό δεμένο χειροπόδαρα? :grin :grin
 
Mary
8. 26-05-2009 14:50
 
Μαίρη, είναι καταπληκτικό σε εμφάνιση και πολύ καλοψημένο. Μου αρέσει πολύ που είναι ζουμερό. Μπράβο σου για άλλη μία φορά. :zzz
 
despoinaki
9. 26-05-2009 16:40
 
Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σας κυρία μου ;) Μπαίνει στα αγαπημένα μου και μόλις τελειώσει η παλιοδίαιτά μου, το έφτιαξα.
 
ekaterini
10. 26-05-2009 21:48
 
Τι να πω !!! για άλλη μια φορά ζωγράφισες Mary. :zzz :zzz
 
iwanna
11. 26-05-2009 22:35
 
Γιάμι :zzz :zzz  
Φαίνεται πεντανόστιμη....αχ και να 'χα ένα κομματάκι τώρα για τη βραδινή λιγούρα :sigh :sigh
 
Flora
12. 29-05-2009 06:58
 
Αυτό το διάστημα τρέχω και δε φτάνω αλλά αυτή την καλλιτεχνία την είχε πάρει το μάτι μου! Και εγώ φυσικά δεν είχα ιδέα πως γίνεται η πανσέτα τέτοιο πράγμα και αφού τη δουλειά την κάνει ο χασάπης θα δοκιμαστεί άμεσα. Εσύ παιδί μου κεντάς!!
 
voula
13. 29-05-2009 09:34
 
Σταυροβελονιά, κομπλέν, κοπανέλι! :grin :grin :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/05/09 )