Το φάγαμε σε πρόσφατο ταξίδι μας στο Λονδίνο και δεν μας ενθουσίασε, αλλά σκέφτηκα πως σαν συνταγή είχε προοπτικές....έτσι το διαμόρφωσα στα γούστα μας και σας το παρουσιάζω. Στην Αγγλία το γεμίζουν με μοσχάρι ή αρνί και το σερβίρουν με πουρέ πατάτας ή μπιζελιών. Υλικά (για 2 πίτες) - 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένο σε μπουκιές 1 εκατοστού
- 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
- 2 καρότα σε κύβους
- 100γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 1 φύλλο ζύμης κουρού
- 150ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100γρ. πικάντικο ή καπνιστό τυρί σε κύβους (πχ. Μετσοβόνε)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κ.γλ. σουσάμι
Εκτέλεση Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο ελειόλαδο να πάρει χρώμα και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πιει το μείγμα το νερό.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χειλώσει το μείγμα μας. Προσθέτουμε και το τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφύνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε καλά με το υπόλοιπο βούτυρο 2 ατομικά βαθιά πυρίμαχα.
| | Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 4 κομμάτια. 2 μεγαλύτερα ώστε να καλύψουμε τα πυρέξ μας και 2 μικρότερα ώστε να τα σκεπάσουμε, και στρώνουμε με φύλλο. Γεμίζουμε με το μείγμα και σκεπάζουμε με το μικρότερο φύλλο διπλώνοντας τις άκρες. Μ’ ένα πηρούνι ή μαχαίρι κάνουμε μερικές τρυπούλες ώστε να βγαίνει ο αέρας, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. | |
Σημ. Μια άλλη ιδέα, κατάλληλη για μπουφέ, είναι να τα φτιάξουμε ακόμη πιο μικρά σε θηκούλες για μάφιν. Καλή επιτυχία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 8477 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |