Υλικά - 1 κιλό παντσέτα χοιρινή.
- Μπόλικη άγρια ρίγανη {του βουνού}
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικώς λίγη μαντζουράνα.
- Σπάγκος για το δέσιμο
- Λάδι και
- Νερό 2 ποτήρια και αν χρειασθή και 1 ακόμη για το ψήσιμο.
- Σπόρους Ροδιού για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση Ανοίγω με ένα μαχαίρι κοφτερό την παντσετα σε ένα όσο μπορούμε πιο λεπτό φύλλο . Την αλατοπιπερώνω και την πασπαλίζω με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ρίγανη. Κατόπιν γυρίζω το κρέας σε ένα μακρύ ρολό σαν φρατζόλα, και το δένω με βαμβακερό σπάγκο. Το τοποθετώ σε ένα πυρέξ ταψάκι και αφού το περιχύσω με λάδι και νερό το φουρνίζω. Το γυρνάω κατά διαστήματα να ροδίσει και να ψηθεί από παντού και εις βάθος .Το τρυπάω κατά διαστήματα . Ψήνω στους 300ο Κελσίου για 1 ½ περίπου ώρα . Όταν ψηθεί κόβω τους σπάγκους και το κόβω σε φέτες 1 ½ δάκτυλο χονδρές. Και το σερβίρω με ρύζι και την σάλτσα του και καροττάκια ή μπρόκολο βραστό και γαρνίρω με σπόρους ροδιού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 13972 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |