Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ξιφίας σουβλάκι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Τρίτη, 26/05/09

 

dscn5432_400

 

Υλικά
  • 2 φιλέτα ξιφία
  • 1-2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα 4
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4 και ξανά στα δύο οριζόντια ώστε να έχουμε μεγάλα κομμάτια
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός μισού λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλάτι , πιπερι
  • ξύλινα καλαμάκι για σουβλάκι (που έχουμε μουλιάσει σε νερό για 1 ωρίτσα)
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τον ξιφία σε κύβους. Τον βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τα υλικά μας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν( ανακατεύοντάς τα 1-2 φορές) για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Παίρνουμε τα καλαμάκια και περνάμε εναλλάξ πιπεριά, ξιφία, κρεμμύδι, ξιφία, ντομάτα ξιφία κοκ.
  • Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τα σουβλάκια.
  • Τα ψήνουμε στο γκριλ  στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6445
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 27-05-2009 10:45
 
Ωραία πρόταση και άκρως διαιτητική (για μας που προσέχουμε τη γραμμή μας)... αλλά λύσε μου μια απορία: Τα καλαμάκια για τα μουλιάζουμε?
 
Mary
2. 27-05-2009 12:13
 
Για να μην καούν στο ψήσιμο Μαίρη. 
Νόστιμος ήταν ο ξιφίας σου τελικά !
 
sgr
3. 27-05-2009 16:48
 
Sgr έφαγε ο Μιχαλάκης ??? :grin σιγα μην έφαγε !!  
 
Οσο για το μουλιασμα Μαιρούλα μου έχει δικιο η σουγγαριτσα, το έχω κάνει και εγώ.  
 
ωραία η προτασή σου Χαρη!! Οπως λέει και η Μαιρούλα, για εμαςς που θέλουμε να διατηρήσουμε την γραμμή μας είναι ότι πρέπει :zzz :grin :upset :(
 
MB04
4. 27-05-2009 19:52
 
θεοχάρη μας, πάλι ΕΓΡΑΨΕΣ!!!! 
 
ΕΊΣΑΙ ...ΣΚΈΤΗ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ!!! 
 
κΆΤΙ ΞΈΡΕΙ Η ΣΟΥΓΓΑΡΟΎΛΑ ΜΑς!!!!! 
 
Γράψε μας κιάλλα τέτοια! Ευχαριστούμε!!!!!
 
pastaflora
5. 28-05-2009 01:43
 
το 10 το παιρνεις με την αξια σου.μου αρεσει και η παρουσιαση στο πιατο.σε βρισκω σωστο για το βαπτισμα στο νερο των ξυλινων καλαμακιων ,αν και σε τετοια θερμοκρασια μαλλον δεν θα ειχες καρβουνοξυλιαση.μου αρεσει και θα την φτειαξω παραυτα.
 
BRIZOLA
6. 28-05-2009 19:38
 
Aχ βρε Χάρη, μαζί, μου φαίνεται, ανεβάζαμε τις συνταγές....τα μεγάλα πνεύματα όταν συναντώνται....μεγαλουργούν !!! 8) 8)
 
Flora
7. 29-05-2009 07:02
 
Πολύ ωραία παρουσίαση Χάρη!Αγαπημένο φαγητό και διαιτητικό! Μπράβο!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/07/11 )