Υλικά - 3 φιλέτα σολομού
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο Adoro ή φρέσκο βούτυρο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 σφηνάκι νερό
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να λειώσει μαζί με το νερό.
- Μόλις λειώσει, βάζουμε το σολομό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
- Αφήνουμε να πιεί το νερό σιγά σιγά και γυρίζουμε τα φιλέτα τακτικά.
- Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το κονιάκ και σκεπάζουμε να πάρει το άρωμα και να αφήνουμε φύγουν τα υγρά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι, το σκόρδο και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
- Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα το βγάζουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή το ανακατεύουμε με φρεσκοβρασμένα μακαρόνια.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14894 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |