Είναι η πρώτη μου φορά που βάζω συνταγή, οπότε αν δείτε κάποιο λάθος....συγχωρέστε με!!! Λοιπόν, την πίτσα αυτή την κάνω χρόνια και πάντα ακούω τα καλύτερα σχόλια!! Όποιος τη δοκιμάσει θα "κολλήσει" με αυτή την πίτσα...τουλάχιστον σε αυτους που την έδωσα, έτσι έγινε!!! Σόρρυ για τη φωτο που δεν έβαλα, αλλά μόλις τώρα αποφάσισα να προσθέσω κι εγω μια συνταγούλα στην απίστευτη συλλογή σας!! Υλικά (4 κομμάτια....λογικά για 2 άτομα!!!)
- 1 πακέτο κλασσικής σφολιάτας
- σάλτσα pummaro
- 3-4 σταγόνες tabasco
- πιπέρι
- ρίγανη
- 8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν της αρεσκείας σας
- 300 γρ. κίτρινο τριμμένο τυρί (εμένα μου αρέσει το μακεδονικό)
- πιπεριά πράσινη
- μανιτάρια
- λίγο βούτυρο για τα άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Ξεπαγώνεται το φύλλο (για τις τελείως άσχετες είναι αυτό...:))!! ), οχι όμως παρα πολύ γιατί δε θα σας φουσκώσει πολύ η σφολιάτα. Απλά να μπορείτε να το απλώσετε στο ταψί σας! Βουτυρώνεται ελαφρώς το ταψί σας και απλώνετε το φύλλο. Οι άκρες της σφολιάτας θα πρέπει να περισσεύουν απο το ταψάκι λίγο, γύρω στα 2εκ. (ή και λίγο παραπανω αν θέλετε) για να το γυρίσετε μην αρχίζει να ξεχειλίζει το τυράκι όταν θα λιώνει!!!Βάζετε τη σάλτσα και λίγες σταγόνες ταμπάσκο...ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε (εγω βάζω 5-6, για καυτερό χωρίς να καλέσω την πυροσβεστική!!!), λίγο πιπέρι, ρίγανη τα αλλαντικά σας, το κίτρινο τυράκι σας ( ή αλλιώς κασέρι για τις βορειοελλαδίτισσες!!!), την πιπεριά και τα μανιτάρια. Την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30' περίπου, αναλογα με το φούρνο. Θα φανεί απο τη σφολιάτα αν έγινε.Αν δεν είστε σίγουρες, σηκώστε με ενα πιρούνι την άκρη για να δείτε απο κάτω αν ψήθηκε.
Και.....μόλις δείτε οτι ψήθηκε και δοκιμάσετε....θα με θυμηθείτε!!! Πάνω απο 10' δε νομίζω να ασχοληθείτε στην κουζίνα....στην καθαρή σας κουζίνα!!!
Καλή όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9299 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |