Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτσα Νο.10 (με σφολιάτα τέλεια, γρήγορη και ελαφριά)
Πίτσα Νο.10 (με σφολιάτα τέλεια, γρήγορη και ελαφριά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Thomai   
Τετάρτη, 27/05/09

Είναι η πρώτη μου φορά που βάζω συνταγή, οπότε αν δείτε κάποιο λάθος....συγχωρέστε με!!!
Λοιπόν, την πίτσα αυτή την κάνω χρόνια και πάντα ακούω τα καλύτερα σχόλια!! Όποιος τη δοκιμάσει θα "κολλήσει" με αυτή την πίτσα...τουλάχιστον σε αυτους που την έδωσα, έτσι έγινε!!! Σόρρυ για τη φωτο που δεν έβαλα, αλλά μόλις τώρα αποφάσισα να προσθέσω κι εγω μια συνταγούλα στην απίστευτη συλλογή σας!!

Υλικά (4 κομμάτια....λογικά για 2 άτομα!!!)
  • 1 πακέτο κλασσικής σφολιάτας
  • σάλτσα pummaro
  • 3-4 σταγόνες tabasco
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. κίτρινο τριμμένο τυρί (εμένα μου αρέσει το μακεδονικό)
  • πιπεριά πράσινη
  • μανιτάρια
  • λίγο βούτυρο για τα άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Ξεπαγώνεται το φύλλο (για τις τελείως άσχετες είναι αυτό...:))!! ), οχι όμως παρα πολύ γιατί δε θα σας φουσκώσει πολύ η σφολιάτα. Απλά να μπορείτε να το απλώσετε στο ταψί σας! Βουτυρώνεται ελαφρώς το ταψί σας και απλώνετε το φύλλο. Οι άκρες της σφολιάτας θα πρέπει να περισσεύουν απο το ταψάκι λίγο, γύρω στα 2εκ. (ή και λίγο παραπανω αν θέλετε) για να το γυρίσετε μην αρχίζει να ξεχειλίζει το τυράκι όταν θα λιώνει!!!Βάζετε τη σάλτσα και λίγες σταγόνες ταμπάσκο...ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε (εγω βάζω 5-6, για καυτερό χωρίς να καλέσω την πυροσβεστική!!!), λίγο πιπέρι, ρίγανη τα αλλαντικά σας, το κίτρινο τυράκι σας ( ή αλλιώς κασέρι για τις βορειοελλαδίτισσες!!!), την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30' περίπου, αναλογα με το φούρνο. Θα φανεί απο τη σφολιάτα αν έγινε.Αν δεν είστε σίγουρες, σηκώστε με ενα πιρούνι την άκρη για να δείτε απο κάτω αν ψήθηκε.

Και.....μόλις δείτε οτι ψήθηκε και δοκιμάσετε....θα με θυμηθείτε!!! Πάνω απο 10' δε νομίζω να ασχοληθείτε στην κουζίνα....στην καθαρή σας κουζίνα!!!

Καλή όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7695
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 28-05-2009 14:59
 
Θωμαή μου, καλή αρχή σου εύχομαι. Πολύ ωραία η ιδέα σου. :)
 
despoinaki
2. 28-05-2009 15:08
 
Πράγματι πολύ καλή αρχή έκανες. Πανεύκολη και το κυριότερο όλα στο ταψί και δεν λερώνεις το σύμπαν!
 
sgr
3. 28-05-2009 15:51
 
τελεια πιτσα με σφολιατα ε?πολυ καλη ιδεα!
 
margarita79
4. 28-05-2009 16:14
 
Πίτσα με σφολιάτα...............τι καλύτερο ;)
 
ekaterini
5. 28-05-2009 18:38
 
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η εύκολη συνταγούλα μου!!! Όταν τη δοκιμάσετε, εύχομαι να σας αρέσει τόσο, όσο αρέσει σε μενα και τους φίλους μου!! :grin :grin  
Προσοχή μόνο στη σάλτσα....μη βάλετε παααρα πολύ γιατί δε θα μπορεί η σφολιάτα να φουσκώσει απο κάτω, λόγω βάρους!!!!
 
thomai
6. 29-05-2009 06:59
 
Θωμαή μας αρέσουν πόλύ εδώ αυτές οι συνταγές εύκολες νόστιμες και γρήγορες.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/08/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός