Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Τσουρεκάκια λουλούδια με σταφίδες ή σοκολάτα
Τσουρεκάκια λουλούδια με σταφίδες ή σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 27/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Τσουρεκάκια λουλούδια με σταφίδες ή σοκολάτα
Σελίδα 2
tsou_400
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι συν λίγο ακόμα (περίπου 100 γρ)
  • ½ πακέτο βιτάμ σκληρό ή lurpak
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1-2 κρόκους για άλειμμα
Επιπλέον υλικά αναλόγως τι θα επιλέξουμε:
  • Καστανή ζάχαρη και κανέλλα
  • Σταφίδες (μουλιασμένες για λίγο σε ελάχιστο κονιάκ)
  • Μερέντα
Εκτέλεση
p4260130_400

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.

Ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα (αν επιλέξουμε να βάλουμε σταφίδες τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο ζυμάρι μας).


p4260134_400

Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει(καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν βάζουμε μέσα το δάχτυλο μας και η τρύπα μένει) και ξεκινάμε να τα  φτιάχνουμε

Στο κέντρο του φουσκωμένου ζυμαριού κάνουμε μια τρύπα με τη μπούνια μας.  
p4260135_400

Κάνουμε το ίδιο και περιμετρικά με 2 -3 ακόμα τρυπες.


p4260137_400

Ανοίγουμε λίγη,λίγη με πλαστή τη ζύμη μας (την κόβουμε με ενα ψαλίδι)σε αλευρωμένη επιφάνεια  σε πάχος μισού πόντου και ισιώνουμε με μαχαίρι τα πλαινά για να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο.


p4260139_400_02Το κάθε παραλληλόγραμμο το κόβουμε σε μικρότερα.
p4260141_400

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή και κανέλλα και τα χωρίζουμε στη μέση σαν 'παντελονάκια' (μπορείτε να τα δείτε στη φωτό).


p4260144_400 

Το κάθε 'ποδαράκι' το στρίβουμε προς τα έξω και το γυρνάμε προς τα πάνω και πίσω απο τις τσέπες του παντελονιού πατώντας τα λίγο και μπλέκοντάς τα μεταξύ τους με τα χέρια μας.

Έτσι σχηματίζουμε λουλούδια.


p4260145_400

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε εξωτερικά με ζάχαρη και κανέλλα .

Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα(160-170 βαθμούς) μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


p4260147_400

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε και γεμιστά τσουρεκοκρουασανάκια με μερεντα ανοίγοντας τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και κόβοντας τρίγωνα κομματια.Στη φαρδιά μεριά βάζουμε μια κουταλίτσα όρθια μερέντα και διπλώνουμε χαλαρά από τη φαρδία προς τη στενή μεριά.


p4260150_400

Σημείωση :Η συνταγή αυτή γίνεται και αλμυρή.Απλά χρησιμοποιούμε βιταμ αλατισμένο και αντικαθιστούμε τη ζάχαρη της ζύμης με 1/2 κ.σ αλατι(ή και λιγοτερο αναλογα το τυρί και το γουστο μας).Αντι να πασπαλίσουμε με ζάχαρη και κανέλλα ρίχνουμε στα.. 'παντελονάκια' τριμμένο κίτρινο τυρί και πολύ ψιλοκομμένο ζαμπόν και διπλώνουμε κανονικά όπως παραπάνω.Γινονται τέλεια!! 

Καλή επιτυχία



Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 7662
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 28-05-2009 09:29
 
Πω πω!τι είναι αυτό το θεικό που έκανες πάλι?μόνο από τον τίτλο με πιάνει λιγούρα :p η δε παρουσίαση με άφησε άφωνη :zzz
 
maroula
2. 28-05-2009 10:28
 
Τέλεια είναι Μαργαρίτα :)  
είχα μια παρόμοια συνταγή για αλμυρά και την είχα χάσει , θα τα δοκιμάσω σίγουρα όμως και έτσι :)
 
xrysa
3. 28-05-2009 10:37
 
Αυτή δεν είναι απλή υπερπαραγωγή... είναι παρουσίαση που αξίζει Όσκαρ... :grin 11 φωτογραφίες βρε θηρίο; Υπέροχη συνταγή που θα εκτελεστεί άμεσα! :)
 
Mary
4. 28-05-2009 11:30
 
ευχαριστω κοριτσια!! 
μαιρη ειχα και αλλες φωτο απο το γεμισμα με σοκολάτα αλλα ειχε τελειωσει το κείμενο και δεν ιεχα που να τις βαλω :grin :grin  
 
χρυσα αυτη ειναι συνταγη για αλμυρα.. εγω την αλλαξα σε γλυκα το ειχαμε ξανασυζητησει οι δυο μας και στα σχόλια'αλλιωτικα κρουασανακια'.Τις αλλαγες για τα αλμυρα τις εχω γραψει στη σημειωση αυτης της συνταγης δες πιο πανω!
 
margarita79
5. 28-05-2009 12:40
 
Tό'χεις με τις ζύμες Margarita79...τα "αλλιώτικα κρουασανάκια σου" είναι, κατά την γνώμη μου, ένα από τα hit του συνταγολογίου μελών, και τώρα επανέρχεσαι με μία must try συνταγή για γλυκά ατομικά κρουασανάκια/τσουρεκάκια...super !!
 
ata
6. 28-05-2009 12:43
 
Φανταστικά λουλουδάκια!!! Και αλυμυρά φαντάζομαι μπορούμε να τα γεμίζουμε με φιλαδέλφεια,ένταμ, ψιλοκομμένο ζαμπόν, μανιταράκια..... :upset
 
vago
7. 28-05-2009 12:56
 
ευχαριστω ατα μου αλλα δεν το εχω καθολου με τις ζύμες..φυλλο ας πουμε δεν εχω ανοιξει ποτε...απλα φτιαχνω οτι μπορει να ζυμωθει σε μίξερ :grin  
 
βαγγο ναι αν θες εκ των υστέρων να τα γεμισεις μπορεις αλλα η συγκεκριμενη συνταγη καλο ειναι να ψήνεται μαζι με τη γεμιση (σε αντιθεση με τα αλλιωτικα κρουασανακια)πχ.ζαμπον πολυ ψιλοκομμενο και τυρί τριμμένο.. οχι για κανεναν αλλο λογο απλα για να μην κοβουμε και χαλάμε το σχημα μετα!
 
margarita79
8. 28-05-2009 13:39
 
Μας έχεις πεθάνει πιά. Τι συνταγάρα είναι αυτή πάλι ? Δεν το συζητώ θα τα κάνω με διάφορες γλυκές παραλλαγές. Εύγε Μαργ.
 
sgr
9. 28-05-2009 13:58
 
Αααα ξέχασα να ρωτήσω πόσα κομμάτια βγαίνουν?
 
vago
10. 28-05-2009 14:08
 
στο μεγεθος που βλεπεις περιπου 2 λαμαρινες δλδ 30 κομματια πανω κατω βεβαια εξαρταται απο το μεγεθος αυτα ηταν σχετικα μετρια σε μεγεθος και εκανα και λιγα με σοκολάτα.ξεχασα να πω οτι νομιζω ωραιοτατα θα πηγαινε και η μαρμελαδα αλλα δεν το εχω δοκιμασει οπποια το κανει μου λεει να φτιαξω για τον μικρο μου!!
 
margarita79
11. 28-05-2009 14:22
 
σχετικα με τη γεμιση σοκολατας σας δινω και 2 φωτο με μερεντα επειδη νομιζω πολυ θα την προτιμησετε για τα μικρα παιδια. 
 
 
 
 
margarita79
12. 28-05-2009 14:52
 
Μαργαρίτα εύγε!!! 
Καταπληκτική δουλειά!!!
 
xanthibax
13. 28-05-2009 14:52
 
:upset :eek
 
sgr
14. 28-05-2009 15:16
 
Μα είσαι απίστευτη! Να σε χαιρόμαστε. :eek
 
despoinaki
15. 28-05-2009 19:42
 
Καλέ τι πειρασμός είναι αυτός :eek :eek  
Χίλια μπράβο στα χεράκια σου Μεργκαρετ :zzz :zzz  
 
Θα δοκιμαστεί μετά το πέρας της δίαιτας :cry
 
Flora


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/05/09 )