Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο (ταντούρι) Ινδίας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τετάρτη, 27/05/09
Η συνταγή αυτή είναι από φίλο σεφ και είναι γνήσια ινδική.
Θα σας αρέσει πολύ!
Υλικά
  • κοτόπουλο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές φυσικό χυμό λεμόνι
  • 11/2 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυλού καγιέν
  • 2 κουτ. γλυκού κίμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • βούτυρο
  • 2 λεμόνια
  • 1 τομάτα
  • 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες αν θέλουμε και το κόβουμε στη μέση (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο).
  • Χαρακώνουμε με ρηχές μαχαιριές το κρέας του κοτόπουλου σε πολλά σημεία.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο απτο χυμό λεμονιού.
  • Σε μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το καγιέν, το κίμινο, το κόλιαντρο, το τζίντζερ και το πιπέρι.
  • Με το μείγμα αυτό αλείφουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 5-6 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς ή ανάβουμε το γκριλ.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε γυρνώντας το απ όλες τις πλευρές κάθε 5 λεπτά και αλείφοντάς το με βούτυρο, μέχρι να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα παντού.
  • Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
  • Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού, το κρεμμύδι σε ροδέλες και φέτες τομάτας.
  • Συνοδεύουμε με παγωμένη μπυρίτσα!!!
Καλή μας όρεξη!!!

Σημείωση:
Αν αφαιρέσουμε την πέτσα ποτίζει καλύτερα στην μαρινάδα και γίνεται νοστιμότερο και πιό υγιεινό
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 13155
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 29-05-2009 09:45
 
απιθανο πρεπει να ειναι!δεν την ηξερα καθολου αυτη τη συνταγη!!thanks!
 
margarita79
2. 29-05-2009 09:47
 
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΤΑΝ ΜΑΡΙΝΑΡΕΤΑΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ. 
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
 
POPI28
3. 29-05-2009 09:56
 
θα το εχω υποψιν μου μετα την διαιτα...Φαιη μου εγραψες παλι...
 
nenapant
4. 29-05-2009 10:15
 
ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ: 
Το Γιαούρτι, δεν μαρινάρει μόνον , αλά το κάνει αλα κρεμ και μάλιστα νοστιμώτερο από την κρέμα γάλακτος ιδίως αν είναι στραγγιστό έστω και με 0% λιπαρά. 
Εδώ έτσι για την ιστορία θα σας πώ , ότι οι Ανατολίτες- Ασιάτες χρησιμοποιούν μόνον γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος. Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν κρέμ φρες , δηλαδή κρέμα γάλακτος απλή ή λάιτ, και εμείς οι ΄Ελληνες χρησιμοποιούμε και το εβαπορέ γάλα αδιάλυτο την νορμάλ μορφή ή λάιτ. Οσες δεν το ξέρατε δοκιμάστε το έχει τα ίδια αποτελέσματα και είναι πολύ ελαφρύ, εγώ χρησιμοποιώ στραγγιστό γιαούρτι με 0%, ή εβαπορέ λάιτ, και μου γίνονται υπέροχα!
 
pastaflora
5. 29-05-2009 12:05
 
Φαίνεται πολύ νόστιμο και θα δοκιμαστεί. Γίνεται όμως να αποφύγουμε το βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ ή είναι απαραίτητο συστατικό?
 
soultana
6. 29-05-2009 12:30
 
Μπορούμε να το κάνουμε στη σχάρα που είναι πιο εύκολο να αλείφουμε καθε πέντε λεπτά? Κάτι Κυριακές δλδ που αναλαμβάνουν οι άντρες να ψήσουν...και νομίζουν οτι επειδή έψησαν 10 μπριζόλες και 10 λουκάνικα οτι μαγείρεψαν και μετά είναι κουρασμένοι!! Για τα πάντα που τα κανουν άνω-κάτω δεν το συζητώ... :( :eek
 
thomai
7. 29-05-2009 14:30
 
Φαίη πολύ ωραία η συνταγή σου!! 
Ερώτηση είναι πολύ πικάντικο ή βαρύ για ιδικά στομάχι κάνει;; 
Ευχαριστώ!!
 
xanthibax
8. 29-05-2009 15:36
 
Κοριτσια σας ευχαριστω για τα καλά σας λόγια :)  
Ξανθή βαρύ δε γίνεται, πικάντικο είναι αλλά όχο καυτερό, περισσότερο αρωματικό θα έλεγα.Η μητέρα μου που εχει πρόβλημα με το στομάχι δεν την ενοχλεί το τρώει άνετα. 
Νένα και τώρα με τη δίαιτα μπορείς να το κάνεις δεν έχει και κάτι παχυντικό ειδικά αν επιλέξεις στήθος χωρίς την πέτσα εκτός απ το βούτυρο που δε χρειάζεται να βάλεις και πολύ ή μπορείς να το αντικαταστήσεις με καλαμποκέλαιο, όχι ελαιόλαδο όμως δεν ταιριάζει.  
Θωμαή αν εννοείς στο μπάρμπεκιου δεν το έχω κάνει φααντάζομαι θα γίνεται αλλά ίσως δε βγει τόσο μαλακό όσο γίνεται με τον τρόπο που περιγράφω όπως λέει και η Αρετή γίνεται αλά κρεμ σα να έχει κρέμα γάλακτος. 
εγώ το έχω ψήσει και στο γκριλ στη σχάρα με ταψάκι από κάτω και το έβρεχα μα τα υγρά απ το ταψάκι. 
Μαργαρίτα θα σου αρέσει σίγουρα, άλλωστε τα γευστικά μας γούστα ταιριάζουν.  
Το γιαούρτι πάντα στργγιχτό και βέβαια μπορείτε να αυξομειώσετε τις δόσεις κατά τα γούστα σας. 
Η μαρινάδα αυτή είναι αρκετή για 1 1/2 κιλό κοτόπουλο. 
Μπορείτε να το συνοδέψετε και με ψημένες πίτες για σουβλάκι και φυσικά μπυρίτσες ;)
 
Fey
9. 29-05-2009 17:18
 
Εγώ, Φαίη, θα το φτιάξω με μπουτάκια. Πολύ ωραία συνταγή. Μπράβο. :zzz
 
despoinaki
10. 29-05-2009 23:55
 
Ωραιότατη συνταγή. Νομίζω ότι ο Χάρης θα το τσακίσει αυτό το φαγάκι. Μιαμ !
 
sgr
11. 02-06-2009 14:58
 
Το κοτόπουλο δοκιμάστηκε και ήταν πολύ ωραίο :grin αλλά λίγο πιο καυτερό απ'ότι περίμενα :(
 
soultana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/05/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός