Κοτόπουλο (ταντούρι) Ινδίας |
|
Έχει υποβληθεί από Faye
|
Τετάρτη, 27/05/09 |
Η συνταγή αυτή είναι από φίλο σεφ και είναι γνήσια ινδική. Θα σας αρέσει πολύ!
Υλικά
- κοτόπουλο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές φυσικό χυμό λεμόνι
- 11/2 φλυτζάνι γιαούρτι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. γλυλού καγιέν
- 2 κουτ. γλυκού κίμινο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- βούτυρο
- 2 λεμόνια
- 1 τομάτα
- 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες αν θέλουμε και το κόβουμε στη μέση (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο).
- Χαρακώνουμε με ρηχές μαχαιριές το κρέας του κοτόπουλου σε πολλά σημεία.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο απτο χυμό λεμονιού.
- Σε μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το καγιέν, το κίμινο, το κόλιαντρο, το τζίντζερ και το πιπέρι.
- Με το μείγμα αυτό αλείφουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι τουλάχιστον 5-6 ώρες.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς ή ανάβουμε το γκριλ.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε γυρνώντας το απ όλες τις πλευρές κάθε 5 λεπτά και αλείφοντάς το με βούτυρο, μέχρι να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα παντού.
- Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
- Το σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού, το κρεμμύδι σε ροδέλες και φέτες τομάτας.
- Συνοδεύουμε με παγωμένη μπυρίτσα!!!
Καλή μας όρεξη!!!
Σημείωση: Αν αφαιρέσουμε την πέτσα ποτίζει καλύτερα στην μαρινάδα και γίνεται νοστιμότερο και πιό υγιεινό Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15467 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 29/05/09 )
|