Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Κορμός Σοκολάτας Νο.04 (Μωσαϊκό με ..παγωμένη καρδιά!)
Κορμός Σοκολάτας Νο.04 (Μωσαϊκό με ..παγωμένη καρδιά!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 21
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 28/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Κορμός Σοκολάτας Νο.04 (Μωσαϊκό με ..παγωμένη καρδιά!)
Σελίδα 2
mos1_400

Επειδή το γλυκό αυτό ειναι αποδεδειγμένα η αγαπημένη μας καλοκαιρινή λιχουδιά που σπάνια αντιστεκόμαστε να μην τη συνοδεύσουμε με παγωτό, σκέφτηκα αντί να 'λιωνουμε' απο τη λιγούρα μέχρι να σερβίρουμε.. γιατί να μην τα εχουμε όλα σε ένα και μάλιστα σε ατομικες μερίδες; (οχι τίποτα άλλο για μην τσακωνόμαστε ποιος εφαγε περισσότερο..χιχιχι)! ιδού λοιπόν ο αγαπημένος μας κορμός σοκολάτας με καρδιά.. παγωτό!!!!!!!!

Yλικά
  • 1 βιταμ τούβλο παρά κάτι 
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κιλό πτι μπερ 
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιακ ή λικέρ της αρεσκείας σας(εγω έβαλα λικερ βύσσινο)
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο ή και παραπάνω ανάλογα πόσο καφέ το θέλουμε
  • Παγώτο της αρεσκείας μας σε μπάλες
  • Ατομικά φορμάκια γυαλινα ή αλουμινενια sanitas
Εκτέλεση

Σπαμε τα μπισκοτα με το χερι μας σε μια λεκανιτσα.Χτυπαμε καλα στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη προσθετουμε τη βανιλια,το κονιακ και το κακάο.Στο τελος βαζουμε τα μπισκοτακαι ανακατευουμε καλα.

p5270087_400

Περνουμε μια θηκουλα και την ντύνουμε με αλουμινόχαρτο ή μεβράνη εσωτερικά(εγω στα μισα εβαλα και στα υπολοιπα οχι).

Περνουμε λίγο απο το μειγμα μας και το βαζουμε στον πατο.Χτιζουμε και τα τοιχώματα και φροντίζουμε να υπαρχει στη μέση μια γουβίτσα για να μπει το παγωτο.

p5270091_400_01

Σε αυτο το σημείο καλο ειναι να μπει το φορμακι για λιγο στην καταψυξη πριν μπει μεσα το παγωτό

Το παγωτό μας,καλο θα ειναι να το έχουμε βγαλει απο νωρίτερα σε μπαλες με το ειδικο μηχανημα και να εχουμε τις μπαλιτσες ετοιμες στην καταψυξη σε ενα ταπερ.Αυτο γιατι το παγωτο πρεπει να ειναι πολυ παγωμένο ωστε να μη λιώσει οταν μπει μεσα στο μείγμα.

p5270093_400

Βαζουμε τη μπαλα μεσα στην τρυπα που εχουμε δημιουργησει και σκεπαζουμε με το υπολοιπο μειγμα πιεζοντας ελαφρα.

Βαζουμε τις θηκουλες καταψυξη και το γλυκό μας ειναι έτοιμο!!!

mos_400

 Για να βγουν εύκολα απο τις θήκες τα βούτηξα 3 δευτερολεπτα σε βραστό νερο και ξεφορμαρίστηκαν μια χαρα, φανταζομαι οτι με αλουμινενιες θηκουλες του εμπορίου θα είναι ακομα πιο ευκολο.

Καλή όρεξη!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 24360
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (21)
1. 29-05-2009 09:51
 
Αμάν! Με έπιασε η καρδιά μου τώρα! Τέλεια ιδέα Μαργαρίτα! :upset :upset :upset
 
Mary
2. 29-05-2009 10:00
 
πω πω πεντανοστιμο...καταπληκτικη ιδεα αυτο με τα ατομικα φορμακια....μπραβο.... :p :p :p :p
 
nenapant
3. 29-05-2009 10:39
 
Επειδή έχω μείνει άφωνη με αυτό που βλέπω .............. το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είσαι πάρα μα πάρα πολύ έξυπνη Μαργαριτούλα μου. Πανεξυπνο αυτό που σκέφτηκες. Μου έδωσες ιδέα και για διάφορα άλλες συνθέσεις.
 
mb04
4. 29-05-2009 10:43
 
Μμμμμμμ......υπέροχη ιδέα!!!!!!τέλειο.... :zzz
 
eirini1977
5. 29-05-2009 10:51
 
μερσι! 
ηθελα να πω οτι μπορουμε να βαλουμε και λιωμενη κουβεροτυρα στα φορμακια πριν το γλυκο να την αφησουμε λιγο να κρυωσει και να συνεχισουμε μετα κονονικα ή να το περιχυσουμε με χλιαρη κουβερτουρα οταν ξεφορμαρουμε.. εγω επειδη ηθελα να το φωτογραφισω πριν μου λιωσει και ειχα και το μωρο αγκαλια(για αυτο ειναι και λιγο μπολικη η σαντιγυ του αρεσε να τη βλεπει να πεφτει χιχιχ)δεν προλαβαινα αλλα δε πειραζει φαναταστειτε το!!! 
 
επισης θα προτεινα να προτιμησετε παγωτο αρκετα πυκνο πχ.παρφε ωστε να διατηρηθει η μπαλα μεσα καλυερα σε σχημα(εγω εβαλα ενα απλο καιμακι με σιροπι αλλα σιγουρα θα του πηγαιναν αλλα παγωτα καλυτερα) 
 
καλη απολαυση!!!!
 
margarita79
6. 29-05-2009 11:15
 
Αμαν, τι είναι τούτο παλι!!! :eek Μπράβο!!
 
vago
7. 29-05-2009 11:49
 
:eek :upset Tι έμπνευση !
 
sgr
8. 29-05-2009 12:13
 
Απλά ΤΕ-ΛΕΙ-Ο!!! Αντί να το συνοδεύεις με παγωτό εξωτερικά και να λιώνει το καλοκαιρι και να γίνεται σαν σούπα...το έβαλες μέσα!! Μπράβο σου!! :upset :upset
 
thomai
9. 29-05-2009 12:55
 
:x :upset :x :upset :eek :upset :x τα λόγια είναι περριτά...
 
Marinaki
10. 29-05-2009 12:56
 
χαχαχα...από την έκπληξη ξέχασα και να γράψω σωστά!! διορθώνω λοιπόν, τα λόγια είναι περιττά!!!
 
Marinaki
11. 29-05-2009 16:39
 
Μαργαρίτα ΘΕΙΚΟ !!! Δεν έχω λόγια. Σκέψου να μην είχες και το μωρό αγκαλιά δηλαδή. Φοβερη και η ιδέα και η εμφάνιση :zzz
 
Fey
12. 29-05-2009 22:59
 
Μαργαρίτα πολύ καλοκαιρινό και εντυπωσιακό το γλυκό σου. Αλλά έλεος βρε παιδιά έχω κάνει τ΄αγαπημένα μου ένα κατεβατό και δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω! Είναι φοβερές οι συνταγές που έχουμε αυτό το διάστημα και όχι τίποτα άλλο θέλουμε να πάμε και διακοπές!! Πάντως για μια ακόμα φορά μπράβο!
 
voula
13. 29-05-2009 23:42
 
Και να θέλεις να αγιάσεις εδώ μέσα δεν μπορείς. Δε φτάνει που σκεφτόμαστε το μωσαϊκό και μας τρέχουν τα σάλια, τώρα θα σκεφτόμαστε μωσαϊκό με παγωτό και θα μας τρέχουν διπλά. :upset :upset :upset
 
despoinaki
14. 30-05-2009 19:18
 
γιατι να αγιασουμε βρε κοριτσια..το τρωμε που το τρωμε ας το ευχαριστηθουμε!! :grin
 
margarita79
15. 31-05-2009 17:41
 
Μαργαρίτα τη συνταγή κόλαση είναι αυτή μου τρέχουν τα σάλια  
Για το καλοκαίρι ότι πρέπει είναι 
:zzz :zzz
 
fotinipap


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/07/10 )