Σελίδα 2 από 2 Επειδή το γλυκό αυτό ειναι αποδεδειγμένα η αγαπημένη μας καλοκαιρινή λιχουδιά που σπάνια αντιστεκόμαστε να μην τη συνοδεύσουμε με παγωτό, σκέφτηκα αντί να 'λιωνουμε' απο τη λιγούρα μέχρι να σερβίρουμε.. γιατί να μην τα εχουμε όλα σε ένα και μάλιστα σε ατομικες μερίδες; (οχι τίποτα άλλο για μην τσακωνόμαστε ποιος εφαγε περισσότερο..χιχιχι)! ιδού λοιπόν ο αγαπημένος μας κορμός σοκολάτας με καρδιά.. παγωτό!!!!!!!! Yλικά - 1 βιταμ τούβλο παρά κάτι
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1/2 κιλό πτι μπερ
- 1 φλυτζανάκι καφέ κονιακ ή λικέρ της αρεσκείας σας(εγω έβαλα λικερ βύσσινο)
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο ή και παραπάνω ανάλογα πόσο καφέ το θέλουμε
- Παγώτο της αρεσκείας μας σε μπάλες
- Ατομικά φορμάκια γυαλινα ή αλουμινενια sanitas
Εκτέλεση Σπαμε τα μπισκοτα με το χερι μας σε μια λεκανιτσα.Χτυπαμε καλα στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη προσθετουμε τη βανιλια,το κονιακ και το κακάο.Στο τελος βαζουμε τα μπισκοτακαι ανακατευουμε καλα.
| Περνουμε μια θηκουλα και την ντύνουμε με αλουμινόχαρτο ή μεβράνη εσωτερικά(εγω στα μισα εβαλα και στα υπολοιπα οχι). Περνουμε λίγο απο το μειγμα μας και το βαζουμε στον πατο.Χτιζουμε και τα τοιχώματα και φροντίζουμε να υπαρχει στη μέση μια γουβίτσα για να μπει το παγωτο.
|
| Σε αυτο το σημείο καλο ειναι να μπει το φορμακι για λιγο στην καταψυξη πριν μπει μεσα το παγωτό Το παγωτό μας,καλο θα ειναι να το έχουμε βγαλει απο νωρίτερα σε μπαλες με το ειδικο μηχανημα και να εχουμε τις μπαλιτσες ετοιμες στην καταψυξη σε ενα ταπερ.Αυτο γιατι το παγωτο πρεπει να ειναι πολυ παγωμένο ωστε να μη λιώσει οταν μπει μεσα στο μείγμα.
| | Βαζουμε τη μπαλα μεσα στην τρυπα που εχουμε δημιουργησει και σκεπαζουμε με το υπολοιπο μειγμα πιεζοντας ελαφρα. Βαζουμε τις θηκουλες καταψυξη και το γλυκό μας ειναι έτοιμο!!! |
| Για να βγουν εύκολα απο τις θήκες τα βούτηξα 3 δευτερολεπτα σε βραστό νερο και ξεφορμαρίστηκαν μια χαρα, φανταζομαι οτι με αλουμινενιες θηκουλες του εμπορίου θα είναι ακομα πιο ευκολο. Καλή όρεξη!! |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 28016 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|