Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μανιτάρια σνίτσελ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Thomai   
Πέμπτη, 28/05/09

Είναι για μπουφέ...για μεζέ...σαν συμπληρωματικό στο φαγητό σας!! Οτι εσείς θέλετε!!! Η φίλη μου η Βάσω όταν της έκανα το τραπέζι ήθελε πάντα να της κάνω κι αυτό!! Οπότε μαζί με το σνίτσελ το χοιρινό ή το κοτόπουλο και τις πατατούλες, το ρυζάκι σας...την επόμενη φορά δοκιμάστε το και θα σας αρέσει!!

Υλικά
  • Άσπρα μανιτάρια φρέσκα.....και όσα θέλετε να φάτε
  • Γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
  • Αυγά χτυπημένα (ανάλογα με τον αριθμό των μανιταριών)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα ( μόνο ελαιόλαδο. Με τα άλλα έχει μια μυρωδιά το μανιτάρι)
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Βγάζεται δλδ το κοτσάνι απο κάτω και το λεπτό στρώμα της φλούδας που έχουν πάνω τους. Αν δεν το έχετε ξανακάνει, δεν πειράζει...χαλάστε ενα δυο μανιτάρια!! Δε χάλασε και ο κόσμος!! Τα πλένετε βάζοντάς τα κάτω απο τρεχούμενο νερό (χωρίς να τα τρίβετε) και τα σκουπίζετε ελαφριά με μια πετσετούλα ή χαρτί κουζίνας. Τα πολύ μεγάλα τα κόβετε όπως εσείς θέλετε, οριζόντια κάθετα, δεν έχει σημασία. Φτάνει μεσα στο τηγάνι να μπορούν να μαγειρευτούν!
Μέσα στα αυγά, βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάτε καλά. Βουτάτε τα μανιτάρια στο αυγό, μετά στη γαλέτα και τα τηγανίζετε. Οταν τα βγάζετε να τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται και κρύα!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11222
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 30-05-2009 10:31
 
μιαμ!!! πολύ νόστιμη συνταγή φαίνεται!!!
 
Marinaki
2. 30-05-2009 12:32
 
Θωμαή, όλο ωραίες ιδέες είσαι. Αυτή μου αρέσει πολύ γιατί λατρεύω τα μανιτάρια. :zzz
 
despoinaki
3. 30-05-2009 13:52
 
Είναι νόστιμη Marinaki!! Το αυγό κάνει πιο εύγεστο το μανιτάρι. Δοκίμασε το σκέτο και σε ενα 2 ρίξε και λίγο τριμμένο σκληρό τυρί να δεις αν σου αρέσει η γεύση. 
Despoinaki να φανταστεις οτι αυτό το σνιτσελάκι με έκανε να τρώω μανιτάρια. Τώρα αντε να με σταματήσεις :grin :grin
 
thomai
4. 30-05-2009 15:44
 
πω πω Θωμαή τι μου θύμισες. Τα έφτιαχνε μια φίλη της μαμάς μου και ποτέ δεν μας έδωσε την συνταγή :( Μόλις τελειώσει η δίαιτα θα τα δοκιμάσω σίγουρα ;)
 
ekaterini
5. 30-05-2009 16:22
 
Κάποια ανάλογη συνταγή έχει βάλει η Μαίρη για μανιτάρια πανέ και είναι θεϊκά. Απλά αναρωτιέμαι γιατί βγάζεις το λεπτό στρώμα φλούδας του μανιταριού ? Υπάρχει κάποια διαφορά ? 
Τα μανιτάρια όπως και είναι μαγειρεμένα τα λατρεύω.
 
sgr
6. 31-05-2009 02:08
 
Μου αρέσει περισσότερο όταν τη βγάζω γιατί νομίζω οτι 1ον είναι "καθαρά" και 2ον μου φαίνονται πιο γευστικά όταν τα τηγανίζω!! Περί ορέξεως... 
Αν τα τρως με τη φλούδα τους τότε μην τη βγάζεις!!
 
thomai
7. 31-05-2009 11:28
 
Και εγώ Θωμαή, πάντα βγάζω τη φλούδα. Ακόμα και όταν τα κάνω γεμιστά. :)
 
despoinaki
8. 31-05-2009 12:45
 
despoinaki κι εγω πάντα τη βγάζω!! Άσε που αν δεν μου αρέσει κατι οπτικά ουτε καν θα το πλησιάσω. Τα μανιτάρια με τη φλούδα τους μου φαίνονται σαν ψιλομαραμένα να το πω...δεν ξερω πως να το περιγράψω...!! 
Είναι πως αρέσει στον καθένα!! Όπως και να μας αρέσουν :grin :grin καλή μας όρεξη!!! Ekaterini αυτό το κόλλημα που έχουν μερικές να μη δίνουν συνταγές, δεν μπορεσα ποτέ να το καταλάβω!! Εύχομαι να σου αρέσουν!!
 
thomai
9. 31-05-2009 15:38
 
Πραγματικά είναι πολύ ωραία συνταγή, τα φτιάχνω κι εγώ έτσι αλλά με πλευρώτους. Δοκίμασε το την επόμενη φορά.
 
soultana
10. 01-06-2009 02:05
 
Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία Σουλτανα!!! Η αλήθεια είναι οτι δεν το εχω φαει σε διαφορετική μορφή εκτός απο σχάρας ή φούρνου!! :grin :grin Σ'ευχαριστώ! ;)
 
thomai
11. 05-06-2009 15:51
 
Θωμαή, σήμερα τα τιμήσαμε τα μανιταράκια σου. Μας άρεσαν πολύ. Το πιο ωραίο όμως το είπε ο άντρας μου, ο οποίος δεν είναι και φαν των μανιταριών: Πώς τα έφτιαξες και έγιναν για πρώτη φορά νόστιμα; :upset :upset :upset
 
despoinaki
12. 05-06-2009 17:03
 
Χαίρομαι πολύ Δεσποινάκι που σας άρεσαν!!! Θα αρχίσει να μυείται κι αυτός στην λατρεία των μανιταριών σιγά σιγά!!! ;) :grin
 
thomai

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 28/01/10 )