Τηγανιτές πατατούλες που τις έφτιαξα μια μέρα που ήθελα γεύση διαφορετική από τη συνηθισμένη. Χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, είναι γευστικές, συνοδευόμενες από μια κρύα μπυρίτσα που τους πάει πολύ. Υλικά: - 2 πατάτες
- Σησαμέλαιο
- Αλάτι
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα απαλή
- Ρίγανη
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τις αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, και τηγανίζουμε τις πατάτες. 3-4 λεπτά πριν τις βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, και τις αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη να γίνουν τραγανές γιατί με το λεμόνι λίγο μαλακώνουν. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τις βγάζουμε. ΄Οποιος θέλει μπορεί να ρίξει και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στο πιάτο αν και νομίζω πως καλύτερες είναι χωρίς αυτό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 10146 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |