Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πατάτες τηγανιτές με μουστάρδα και λεμόνι
Πατάτες τηγανιτές με μουστάρδα και λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Πέμπτη, 28/05/09

____400_04Τηγανιτές πατατούλες που τις έφτιαξα μια μέρα που ήθελα γεύση διαφορετική από τη συνηθισμένη. Χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, είναι γευστικές,  συνοδευόμενες από μια κρύα μπυρίτσα που τους πάει πολύ.

Υλικά:
  • 2 πατάτες
  • Σησαμέλαιο
  • Αλάτι
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα απαλή
  • Ρίγανη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τις αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, και τηγανίζουμε τις πατάτες. 3-4 λεπτά πριν τις βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, και τις αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη να γίνουν τραγανές γιατί με το λεμόνι λίγο μαλακώνουν. Στο τέλος πασπαλίζουμε με  τη ρίγανη και τις βγάζουμε.
΄Οποιος θέλει μπορεί να ρίξει και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στο πιάτο αν και νομίζω πως καλύτερες είναι χωρίς αυτό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 10146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 30-05-2009 12:07
 
Απλό και φανταστικό! Θα το δοκιμάσω σίγουρα... :zzz ;) ;)
 
rebekka
2. 30-05-2009 12:36
 
Τη ρίγανη και το κεφαλοτύρι Ζωή μου, τα ρίχνω κι εγώ, αλλά τη μουστάρδα δεν την έχω σκεφτεί. Θα δοκιμαστεί όπως και δήποτε. ;) 8) :p
 
despoinaki
3. 30-05-2009 15:57
 
Ζωή, πόσο περίπου σησαμέλαιο? Φαντάζομαι λιγότερο από το ελαιόλαδο :)
 
ekaterini
4. 30-05-2009 21:48
 
Ελαφρώς λιγότερο. Το σησαμέλαιο αφρίζει λίγο στο τηγάνισμα αλλά γίνονται οι πατάτες πιο τραγανές.
 
giavroudi
5. 31-05-2009 00:58
 
Λαχταριστές οι πατατούλες σου Ζωή :zzz  
 
Για πες μου, με ελαιόλαδο γίνονται γιατί τα άλλα λάδια δεν τα πολυχρησιμοποιούμε :)
 
Fey
6. 31-05-2009 09:36
 
πολυ καλη και περιεργη ιδεα!κατι το διαφορετικο!θα τις δοκιασω!
 
margarita79
7. 31-05-2009 10:23
 
Τι ωραία ιδέα!!! 
Αν και τηγανίζω σπάνια, θα τις κάνω με την πρώτη ευκαιρία :)
 
Flora
8. 01-06-2009 11:58
 
Φυσικά και γίνονται και με ελαιόλαδο. Απλά δοκίμασα και το σησαμέλαιο μια και τελευταία ακούγεται πολύ και θεωρείται επίσης υγειινό.
 
giavroudi
9. 01-06-2009 16:14
 
Μόλις τις έφτιαξα στο γιο μου, που δεν ήθελε να φάει μακαρονάδα. Πάρα πολύ ωραίες Ζωή και πολύ πικάντικες. Μπράβο σου. :zzz
 
despoinaki
10. 03-06-2009 19:19
 
Χαίρομαι που σου άρεσαν Δέσποινα. ΄Οταν τις πρωτοέφτιαξα, τις δοκίμασαν τα ανηψάκια μου, κι ακόμη τις θυμούνται. Είναι νόστιμες οι άτιμες! :zzz
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )