Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα ακτινίδιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Κυριακή, 31/05/09

Γλυκόξινη γεύση από τον πρεσβευτή του καλοκαιριού! Αυτή η συνταγή είναι δανεισμένη από τον Δημήτρη Χουσμέτογλου και την αφιερώνω στην <εξπέρ> του είδους την Ξανθή

Υλικά
  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κτουταλάκι άσπρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τα ακτινίδια και αφού τα καθαρίσουμε προσεκτικά, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι προσέχοντας όμως να κρατάνε λίγο.
  • Στη συνέχεια πλένουμε σχολαστικά τα λεμόνια και αφού τα στύψουμε τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες ενώ κρατάμε το χυμό τους σε ένα μπόλ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε τη ζάχαρη μαζί με τα ακτινίδια και τα λεμόνια σε χαμηλή φωτιά για 1,5 ώρα και ανακατεύουμε ελαφρά για να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε τη μαρμελάδα για 15 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και σβήνουμε τη φωτιά.

Για να ελέγξουμε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, βάζουμε λίγη σε ένα πιατάκι και περνάμε ανάμεσα το δάχτυλο μας. Αν δημιουργηθεί ένα μικρό αυλάκι τότε έχει πετύχει.Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο που τα φυλάμε εκτός ψυγείου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10013
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-06-2009 14:26
 
Ιωάννα ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση. 
Θα την έχω στα υπόψιν μιας κι αυτή τη στιγμή δεν θέλω να ακούω τίποτα λόγω έντονου στρες.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )