Η συνταγή είναι της Σοφίας Τσιτηρίδου από τη Βόρεια Ελλάδα. Υλικά - 1 πάπια (2 κιλά περίπου)
- 100 γρ. βούτυρο
- ½ κουτί κονσέρβα κεράσια
- 1 κουταλιά αλάτι και πιπέρι
Για τη μαρινάτα - 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνι ξίδι λευκό
- 3 φύλλα δάφνης
- Πιπέρι σε κόκκους
- 1 σκόρδο σε σκελίδες
- 1 κρεμμύδι
- Δεντρολίβανο
- Γαρύφαλλο σε καρφάκια
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε και κόβουμε την πάπια και τη αφήνουμε για όλο το βράδυ στη μαρινάτα.
- Βγάζουμε την πάπια από την μαρινάτα και την καψαλίζουμε για 5 λεπτά με τα 50 γρ.βούτυρο.
- Στη συνέχεια πετάμε το χρησιμοποιημένο βούτυρο και προσθέτουμε στη χύτρα τα υπόλοιπα 50 γρ. με το χυμό της κονσέρβας, το τσέρι, 1/2 ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.
- Στη χαμηλή φωτιά ψήνουμε την πάπια με τα υλικά της για 30 λεπτά φτιάχνοντας έτσι μια ωραία σάλτσα.
- Βγάζοντας την πάπια την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ζεσταίνουμεε για 4-6 λεπτά τα κεράσια. Στολίζουμε το κρέας μας με τα κερασάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Μια ξεχωριστή γεύση που σηκώνει καλό μπρούσκο κρασί! Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4719 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |