Γαρίδες με κάρυ και σπαγγέτι |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Δευτέρα, 01/06/09 |
Σελίδα 2 από 2 Υλικά (για 2 άτομα) - 10 μεγάλες γαρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 καρότο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
- ½ πακέτο σπαγγέτι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. κάρυ
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι στη ράχη τους. Κόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει, με ένα τρυπητό στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα κεφάλια των γαρίδων. Μόλις βράσει, αφαιρούμε το τρυπητό με τα κεφάλια και ρίχνουμε το σπαγγέτι. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό σκέυος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν.
| | Προσθέτουμε και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει το άρωμά του και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το βούτυρο να δέσει η σάλτσα μας και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος. Παίρνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε και τη ½ κούπα παρμεζάνας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με έχτρα τυρί. Καλή σας όρεξη |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 20702 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/08/10 )
|