Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαύρος στο φούρνο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 01/06/09
dsci0696_400

Ένα νόστιμο μεζεδάκι για το ουζάκι μας χωρίς κόπο και τηγάνισμα. Είπαμε το καλοκαίρι δεν μαγειρεύουμε πολύ!!
Υλικά
  • 1 κιλό γαύρο
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • Μισό λεμόνο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πιπεριά (προαιρετικά)
  • Σκόρδο περιπου 3 σκελίδες
Εκτέλεση

Βάζουμε το γαύρο με σειρά στο ταψί μας αφού του έχουμε βάλει αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Ρίχνουμε το λάδι το κρασί, μισό λεμόνι, μισό φλιτζανάκι του καφέ νερό,  το σκόρδο σε διάφορα σημεία και την πιπεριά . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και .....

dsci0672_400
 
 
dsci0673_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 15008
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 02-06-2009 12:22
 
Βούλα τα κάνω κι εγω στο φούρνο με τη διαφορά οτι βάζω μαϊντανό, χωρίς όμως κρασί και πιπεριά!! Το κρασάκι πρέπει να του πηγαίνει πολύ!! Λευκό κρασί υποθέτω εννοείς, ε? Σίγουρα θα δοκιμαστούν τη μέρα της λαϊκής! :grin :grin
 
thomai
2. 02-06-2009 13:06
 
Άμα έχεις φιλετάρει κιόλας το γαύρο είναι μούρλια.Νομίζω ότι αύριο θα ψάχνω γαύρο με τις συνταγές σου Βούλα.
 
sgr
3. 02-06-2009 14:47
 
Bούλα μου αυτό το μεζεδάκι είναι τέλειο για το καλοκαίρι και παει πολύ και με μπυρίτσα :)  
Εναλακτικά μπορείς να βάλεις στην επιφάνεια φετες φρέσκιας τομάτας, του δίνει μια ξεχωριστή γλύκα :p  
Επΐσης πολύ ωραίο γίνεται και με σαρδέλα. 
Δοκίμασέ το και θα δεις.
 
Fey
4. 02-06-2009 20:41
 
ούτε εγώ βάζω κρασί και πιπεριά, θα το δοκιμάσω όμως σίγουρα και έτσι :zzz
 
ekaterini
5. 02-06-2009 21:55
 
thomai το κρασί είναι λευκό σ΄ευχαριστώ για την παρατήρηση το διόρθωσα και πάνω! Λίζα ωραία η ιδέα για το φιλετάρισμα μα είναι λίγο χρονοβόρο αλλά σίγουρα πολύ καλύτερο! Φαίη ωραία η ιδέα για την ντομάτα αλλά το συγκεκριμένο ψαράκι το αφήνω έτσι γιατί ξεροψήνεται λίγο! Κάποιες φορές για αλλάγή το κάνω και έτσι και είναι πραγματικά πολύ καλό!
 
voula
6. 03-06-2009 08:34
 
Υπέροχο το γαυράκι!! Ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι ;)
 
Flora
7. 03-06-2009 08:38
 
Αυτή η ιδέα με το κρασί μου αρέσει πολύ!
 
vago
8. 03-06-2009 10:58
 
Βουλίτσα, το φτιαχνω πολύ συχνά αυτό το φαγάκι, ιδίως όταν βρίσκω μακρυ και ψωμομένο γαύρο. Δεν έχω βάλει όμως ποτέ κρασί, την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σιγουρα! 
 
πολύ ωραία η παρουσίασή σου.
 
mb04
9. 03-06-2009 14:10
 
Το φαγητό αυτό το τρώμε όλοι πάρααα πολύ. Το είχα όμως ξεχάσει! Το ετοίμασα από χθες και άφησα τη μανούλα να το ψήσει σήμερα! Περιμένω την ώρα και τη στιγμή να το απολαύσω. :zzz
 
Mary
10. 03-06-2009 14:56
 
Πολύ ωραία ιδέα για το ουζάκι μας Βούλα!
 
iwanna
11. 05-06-2009 11:05
 
Ωραία ιδέα, αλλά ο γαύρος δε μου αρέσει. Θα το φτιάξω με σαρδέλα. 8)
 
despoinaki
12. 18-09-2010 17:22
 
Το έκανα σήμερα το μεσημέρι για κυρίως και όχι για ουζάκι Πολύ ωραία ιδέα και εύκολη! 8)
 
TONNI
13. 15-09-2011 20:26
 
Επειδή ο γαύρος σήμερα λόγω φεγγαριού ήταν πολύ ακριβός για την τσέπη μου, έβαλα σαρδέλες φιλεταρισμένες. Φανταστικές. Παρόλο που μου ήπιαν όλο το ζουμί και ήταν στεγνες ήταν τόσο νοστιμες που δεν περιγράφεται."Τράβηξαν" όλα τα αρώματα των υλικών.
 
KATERINA71
14. 15-09-2011 21:44
 
KATERINA71 εγώ βάζω ό,τι μικρό ψαράκι έχω. Αν τις θέλεις πιο ζουμερές μπορείς ν΄αυξήσεις λίγο τα υγρά. Εμένα μου αρέσουν τα ψαράκια περισσότερα στεγνά. Νομίζω πως είναι πιο νόστιμα. Επίσης πρέπει να σερβίρονται αμέσως γιατί όσο μένουν τόσο στεγνώνουν τα υγρά τους. 
Χαίρομαι που σας άρεσαν!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός