Μια light αλλά πολυ νόστιμη εκδοχή ομελέτας ! Υλικά - 1 αυγό ολόκληρο και 3 ασπράδια(ή 4 αυγά ολόκληρα αν δεν κανετε διαιτα)
- 1 συσκευασία σ/μ φρέσκα μανιτάρια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι σπαράγγια άγρια
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 3-4 λουκανικάκια σε φέτες(προαιρετικά)
- 1 πατάτα μικρή σε κυβάκια(προαιρετικά)
- 3 κ.σ γάλα
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο(μπορεί να ειναι και με χαμηλά λιπαρά)
- 2.κ.γ αλεύρι
- Λάδι
- Αλάτι πιπέρι
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση - Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και κρατάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε λίγο λαδί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους,τον ανηθο τον βαζουμε στο τέλος.(αν βάλουμε πατάτα και λουκανικάκια τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ένα άλλο σκεύος)
- Χτυπάμε τα ασπράδια και το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα.
- Ενώνουμε τα λαχανικά με τα αυγά το τυρί και την πατάτα με τα λουκάνικα και αλατοπιπερωνουμε .
- Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Σημέιωση:Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε οτι υλικά θέλετε απο τα λαχανικά.Εγω την έψησα σε φορμα σιλικόνης και δε χρειαστηκε λάδωμα αν εχετε φορμα που νομιζετε οτι θα κολλήσει την λαδώνετε ελαφρά. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 10771 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |