Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ομελέτα σε φόρμα με σπαράγγια και μανιτάρια
Ομελέτα σε φόρμα με σπαράγγια και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 02/06/09
omel_400
Μια light αλλά πολυ νόστιμη εκδοχή ομελέτας !
Υλικά
  • 1 αυγό ολόκληρο και 3 ασπράδια(ή 4 αυγά ολόκληρα αν δεν κανετε διαιτα)
  • 1 συσκευασία σ/μ φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια άγρια
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3-4 λουκανικάκια σε φέτες(προαιρετικά)
  • 1 πατάτα μικρή σε κυβάκια(προαιρετικά)
  • 3 κ.σ γάλα
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο(μπορεί να ειναι και με χαμηλά λιπαρά)
  • 2.κ.γ αλεύρι
  • Λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και κρατάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε λίγο λαδί  και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους,τον ανηθο τον βαζουμε στο τέλος.(αν βάλουμε πατάτα και λουκανικάκια τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ένα άλλο σκεύος)
  • Χτυπάμε τα ασπράδια και το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα.
  • Ενώνουμε τα λαχανικά με τα αυγά το τυρί και την πατάτα με τα λουκάνικα και αλατοπιπερωνουμε .
  • Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και  πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Σημέιωση:Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε οτι υλικά θέλετε απο τα λαχανικά.Εγω την έψησα σε φορμα σιλικόνης και δε χρειαστηκε λάδωμα αν εχετε φορμα που νομιζετε οτι θα κολλήσει την λαδώνετε ελαφρά.

Καλή επιτυχία! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 10771
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 03-06-2009 09:56
 
Ωραία και ολοκληρωμένη η συνταγή σου Μαργαρίτα, εγώ έκανα τα σπαράγγια ομελέτα με αυγά και τίποτα άλλο. Θα το δοκιμάσω........
 
marylou
2. 03-06-2009 10:55
 
καλημέρα ! Η ιδεα που έδωσες στην μακρόστενη φόρμα είναι καταπληκτική !! 
εγω την φτιάχνω σε στρογγυλή φόρμα και γίνεται σαν πίτσα, είναι επίσης πολύ ωραία. Σίγουρα θα δοκιμάσω όμως και με το δικό σου στύλ παρουσίασης γιατι είναι απιθανο!! μπραβο Μαργαριτούλα
 
mb04
3. 03-06-2009 13:27
 
Πολύ ωραία φαίνεται η ομελέτα σου Μαργαρίτα. Και εγώ την ομελέτα κάπως έτσι την φτιάχνω, δηλ. στο φούρνο. Βάζω ότι υλικό θέλω μέσα και τυρί, σε βουτυρωμένο και ζεστό τηγάνι, αφήνω λίγο να πήξει απο κάτω στο μάτι, και βάζω το τηγάνι κατευθείαν στο ζεστό φούρνο, αφού τυλίξω το χερούλι του με διπλό αλουμινόχαρτο.Έτσι ψήνεται πολύ ωραία, φουσκώνει και μοιάζει με πίτσα στην εμφάνιση :)
 
YANNA
4. 03-06-2009 14:46
 
Την έχω κάνει και γω αυτή την ομελέτα αλλά όχι σε φόρμα... αλλά σε πιρέξ. Και αντί για σπαράγγια είχα βάλει αγκινάρες. Πολύ ωραία παρουσίαση Μάρτζι! 8)
 
Mary
5. 03-06-2009 17:34
 
Η παρουσίαση βέβαια υπέροχη. Κάνω και εγώ συχνά ομελέτα φούρνου αλλά σε πυρέξ. Θα δοκιμάσω και την φόρμα :)
 
ekaterini
6. 03-06-2009 19:06
 
Πολύ ωραία ιδέα για ομελέτα. θα την δοκιμάσω σύντομα.
 
roi
7. 03-06-2009 19:16
 
κοριτσια ευχαριστω πολυ!το σημαντικο αυτης της συνταγης ειναι οτι ειναι πολυ λαιτ αν αφαιρεσετε τα λουκανικακια και βαλετε τα αυγα οπως γραφω μονο με τα ασπραδια και βαλετε και τυρι με χαμηλα λιπαρα οι θερμιδες ειναι εξαιρετικα χαμηλες.τωρα σχετικα με τη φορμα ειτε το βαλετε σε φορμα ειτε σε πυρεξ το απο τελεσμα ειναι το ιδιο εγω το εβαλα καθαρα για αισθητικους λογους :grin
 
margarita79
8. 04-06-2009 08:13
 
Κι εγώ σε πυρεξάκι την έκανα μέχρι τώρα την ομελέτα...τη φόρμα δεν την είχα σκεφτεί!!  
Ευχαριστούμε για την ιδέα Μαργαρίτα, φαίνεται υπέροχη :zzz
 
Flora
9. 13-06-2009 14:58
 
Η ομελέτα ήταν πολύ ωραία ακόμα και χωρίς σπαράγγια (δεν είχα αυτή τη φορά)! Ευχαριστούμε :)
 
soultana
10. 13-06-2009 16:29
 
ΜΠΡΑΒΟ!χαιρομαι που σας αρεσε!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/04/10 )