Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Τετάρτη, 03/06/09 |
Υλικά
- 1 φλιτζάνι κακάο (χωρίς ζάχαρη)
- 2 φλιτζάνια espresso
- 3 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτάλια του γλυκού baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 stick βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ του κουταλιού του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Οδηγίες - Ανακατέψτε το κακάο και το καφέ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα
- Σε ένα άλλο μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking soda,
- Ανακατέψτε τα αυγά , το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα εκχυλίσματα
- Ρίχνετε σιγά-σιγά τα μείγματα με το αλεύρι και το καφέ μέσα στο μείγμα με το βούτυρο εναλλάξ ενώ ανακατεύετε.
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι το πάτο ενός ταψιού 30x33 εκατοστά
- Ψήστε σε θερμοκρασία 160-170 για 45 λεπτά με μια ώρα, τρυπήστε το κέικ στο κέντρο του με μία οδοντογλυφίδα εάν βγεί καθαρή, βγάλτε το κείκ από το φούρνο.
Σερβίρετε σκέτο, με παγωτό βανίλια ή με σαντιγύ Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5967 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/06/09 )
|