Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ Espressο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 03/06/09
Υλικά
  • 1 φλιτζάνι κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 φλιτζάνια espresso
  • 3 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτάλια του γλυκού baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 stick βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ του κουταλιού του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Οδηγίες
  • Ανακατέψτε το κακάο και το καφέ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα
  • Σε ένα άλλο μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking soda,
  • Ανακατέψτε τα αυγά , το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα εκχυλίσματα
  • Ρίχνετε σιγά-σιγά τα μείγματα με το αλεύρι και το καφέ μέσα στο μείγμα με το βούτυρο εναλλάξ ενώ ανακατεύετε.
  • Βουτυρώστε και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι το πάτο ενός ταψιού 30x33 εκατοστά
  • Ψήστε σε θερμοκρασία 160-170 για 45 λεπτά με μια ώρα, τρυπήστε το κέικ στο κέντρο του με μία οδοντογλυφίδα εάν βγεί καθαρή, βγάλτε το κείκ από το φούρνο.
Σερβίρετε σκέτο, με παγωτό βανίλια ή με σαντιγύ
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5967
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 04-06-2009 11:14
 
Pastaflora, 
Να σου πω κάτι... έχεις ξεχάσει να μας πεις πόσα αυγά θέλει :eek  
Και άλλη μια ερώτηση: τι είναι στα στικ βούτυρου; :upset  
Ευχαριστώ
 
cooky
2. 04-06-2009 15:40
 
Εχεις απόλυτο δίκιο, αλλά με το κόπυπέιστ, δεν πήρα τα 4 αυγά. διότι τόσα χρειάζονται.επίσης 2 στικς ενοώ ποσότητα ενός βιτάμ χάρτινο. έτσι μου το έγραφαν και εμένα από την εταιρεία ίζυ εσπρέσσο. Μπορείς άνετα να το αντικαταστήσεις με ενα πορήρι 240 γραμ. (νερού) γεμάτο καλαμποκέλαιο ή λάδι ελιάς.
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/06/09 )