Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Γαρίδες με φρεσκο σκορδο και πορτοκάλι
Γαρίδες με φρεσκο σκορδο και πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από NIKOLAS   
Τετάρτη, 03/06/09
faye319_400
Φωτογραφία απο το μέλος: Faye
Υλικά
  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
  • 8 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα -μαζι με το πράσινο μέρος
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1/3 ποτήρι νερού κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 μάτσο μαιντανό
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και βάζουμε τις γαρίδες για να τσιγαριστουν και αυτές.
  • Σβήνουμε αυτά τα υλικά μέ το κονιάκ. Ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το αφήνουμε για λίγο να πιεί τα υγρά του.
  • Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι-πιπέρι και τον μαιντανο και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
  • Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.
Μπορεί να σερβιρισθεί είτε με ρύζι είτε μπορεί να σερβιριστεί και σκέτο για ουζάκι.
Την συνταγή αυτή την κάνω εδώ και 1.5 χρόνο και ειναι φανταστική.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8784
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 05-06-2009 00:06
 
το πορρτοκαλι μου αρεσει πολυ οταν μπαινει σε τετοιες συνταγες!!πολυ ωραια η ιδεα σου!
 
margarita79
2. 05-06-2009 06:28
 
Ωραίο ουζομεζεδάκι!
 
vago
3. 05-06-2009 11:00
 
Ωραία η συνταγή σου Νικόλα, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρω φρέσκα σκόρδα. :?
 
despoinaki
4. 05-06-2009 16:16
 
Νικόλα μας κατέστρεψες πάλι :upset Δεν νομίζω να πειράζει να βάλουμε ξερό σκόρδο αντί για φρέσκο.
 
ekaterini
5. 06-06-2009 00:07
 
Δεν πειράζει αν δεν βρείτε φρέσκο σκόρδο,μπορείτε να βάλετε ξερό αλλά θα βάλετε περισσότερο μαιντανό για πράσινο.Το ξερό υπολογίστε να ειναι 6-8 σκελίδες. 
Σας Ευχαριστώ για το ενδιαφέρο σας και στο μέλον θα εχουμε και αλλες συνταγές. 
Τα μηνύματα σας στο e-mail μου ερχονται κινεζικα. 
Σας ευχαριστω πολύ
 
NIKOLAS
6. 02-03-2010 02:53
 
Κορίτσια έφτιαξα αυτή τη συνταγούλα την Καθαρή Δευτέρα και βγήκε καταπληκτική. Το σκόρδο το αισθάνεσαι πολύ ελαφριά και η γεύση είναι πολύ λεπτή και ιδιαίτερη με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού. Οπότε σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ;)  
Νικόλα σ ευχαριστούμε :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/02/10 )