Φωτογραφία απο το μέλος: Faye Υλικά
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
- 8 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα -μαζι με το πράσινο μέρος
- 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1/3 ποτήρι νερού κονιάκ
- 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 μάτσο μαιντανό
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και βάζουμε τις γαρίδες για να τσιγαριστουν και αυτές.
- Σβήνουμε αυτά τα υλικά μέ το κονιάκ. Ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το αφήνουμε για λίγο να πιεί τα υγρά του.
- Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι-πιπέρι και τον μαιντανο και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
- Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.
Μπορεί να σερβιρισθεί είτε με ρύζι είτε μπορεί να σερβιριστεί και σκέτο για ουζάκι. Την συνταγή αυτή την κάνω εδώ και 1.5 χρόνο και ειναι φανταστική. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8784 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |