Σελίδα 2 από 2 Το γλυκάκι αυτό είναι η "περπατόπιτα" του Γρηγόρη μας! Υπαρχει ένα έθιμο σύμφωνα με το οποίο όταν το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα η μητέρα φτιάχνει ένα γλυκό και του δίνει να δοκιμάσει. Εκείνο μετά την πρώτη κουταλιά γλυκαίνεται τόσο που έρχεται περπατώντας για να του δώσουμε κι άλλο.Η "περπατόπιτα" μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε γλυκό .Εγώ αποφάσισα να φτιάξω με τη σειρά μου το γλυκό που έφτιαξε κάποτε η μητέρα μου όταν εμείς κάναμε τα πρώτα μας βήματα. Το άλλαξα λιγάκι και ορίστε το αποτέλεσμα. Είναι ένα ελαφρύ, δροσερό και πολύ νόστιμο γλυκό! Υλικά (για φόρμα 26εκ.) - Σαβαγίαρ μπισκότα(περιπου 36 μακρόστενα)
- ½ πακέτο(100 γρ) κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(γιώτης)
- 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια(γίωτης)
- Χυμός πορτοκαλιών για να βρέξουμε τα σαβαγιαρ ή λικέρ grand mariner
- 3 φλιτζάνια γάλα
Για την κρέμα πορτοκαλιού - 3 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- 4,5 κ.σ κορν φλαουρ
- 3 κ.σ ζάχαρη(ή και παραπάνω αν τα πορτοκάλια είναι ξινά)
Για το γαρνίρισμα
| Εκτέλεση Βάζουμε μόνο το στεφάνι από μια φόρμα που κουμπώνει σε μεγάλη πιατέλα και φροντίζουμε να παταει καλά Βουτάμε με γρήγορες κινήσεις τα σαβαγιαρ σε χυμό πορτοκαλιού ή σε λικέρ ισα να βραχούν και τα στρώνουμε στον πάτο.Φροντίζουμε να μην έχουμε κενά και καλύπτουμε τις τρύπες με σπασμένα σαβαγιαρ | | Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σοκολάτας με 1 φλιτζάνι γάλα και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα Βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιαρ πάλι ελαφρά βρεγμένα. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια και την απλώνουμε από πάνω. | | Σε κατσαρολακι βάζουμε τα 2,5 από τα τρία φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και στο υπόλοιπο μισό φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλαουρ. Ρίχνουμε το πορτοκάλι με το κορν φαλουρ στην κατσαρόλα και ανακτευουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. | | Αφήνουμε να χλιαραινει και αδειάζουμε πάνω από την κρέμα βανίλιας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε (αφου πρωτα χαραξουμε γυρω γυρω με ένα μαχαιρακι) όταν έχει κρυώσει καλά. Απλώνουμε στα πλαϊνά σαντιγύ και στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και ροζέτες σαντιγύ. | | Η μητέρα μου το έφτιαχνε σε πυρέξ και πολλές φορές αντί για σαβαγιαρ έβαζε μπισκότα πτι μπερ.Αν το κανετε σε μεγαλο πυρεξ θα χρειαστειτε ολοκληρο το φακελακι της κρεμας σοκολατας απλά φροντιστε το σκευος να ειναι βαθυ και να χωράει τις στρώσεις. Επίσης στην κρέμα πορτοκαλιού αντί για κορν φλαουρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνθος αραβοσίτου απλά η κρέμα μας γίνεται λίγο πιο θολή
Καλή επιτυχία!!
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 39782 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|