Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μεγάλοι μάγειροι arrow Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου
AddThis Social Bookmark Button
Ευρετήριο άρθρου
Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου
Για τα μέλη του GreekMasa
Εκδόσεις

Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου

Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου

 

Για τα μέλη του GreekMasa

  Οι κυρίες Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου, αφιερώνουν στα μέλη του GreekMasa δύο συνταγές : Μάφινς με μπέικον και Γεμιστά μπισκότα καρδιές.
Μάφινς με μπέικον (6 jumbo ή 12 κανονικά κεκάκια μάφιν)

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 12 φέτες μπέικον
  • για την κρέμα τυριού (1 δόση)
  • 150 γρ. μανούρι
  • 150 γρ. φέτα γλυκιά μαλακιά
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χρόνος ψησίματος 40΄
  • Βαθμός δυσκολίας +
Μάφινς με μπέικον
Μάφινς με μπέικον
από το περιοδικό realfood

Εκτέλεση

  • Βουτυρώστε καλά τις υποδοχές μια φόρμας για 6 jumbo κεκάκια μάφινς ή μία φόρμα για 12 κανονικά κεκάκια.
  • Ετοιμάστε την κρέμα τυριού. Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ, ώσπου να επιτύχετε λεία και απαλή κρέμα τυριού. Αφήστε τη να σταθεί 1 ώρα εκτός ψυγείου.
  • Ανακατέψτε τη κρέμα τυριού με το αυγό και 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες.
  • Στρώστε τις υπόλοιπες φέτες μπέικον ανά δύο γύρω από τα τοιχώματα των μεγάλων υποδοχών για jumbo κεκάκια ή ανά μία γύρω από τα τοιχώματα των κανονικών υποδοχών.
  • Γεμίστε τα μάφινς με την κρέμα τυριού, φτάνοντας περίπου ως το ύψος της φέτας μπέικον. Βάλτε στο ψυγείο και φυλάξτε τα έως ότου τα ψήσετε. Ψήστε τα στους 180°C, 40΄ ή ώσπου να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά η επιφάνεια.

Γεμιστά μπισκότα καρδιές

Υλικά

  • 1 3/4 κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική
  • 2/3 κούπας μαργαρίνη soft
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • μαρμελάδα ράσμπερι ή φράουλα, για το γέμισμα
  • Γίνονται 40-60 μονά μπισκότα
  • Χρόνος προετοιμασίας 15΄
  • Χρόνος ψησίματος 10΄

Γεμιστά μπισκότα καρδιές
Γεμιστά μπισκότα καρδιές
από το Β' τόμο του βιβλίου
Νηστήσιμα και Υγιεινά

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, με τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε 3΄στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ν’ αφρατέψει. Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να γίνει λείο μείγμα. Χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε σε δόσεις το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας, να γίνει ζύμη απαλή.
  • Αφήστε την κλεισμένη σε πλαστική μεμβράνη, στο ψυγείο, 30΄ κι ανοίξτε την σε φύλλο 3 χιλ., ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά.
  • Κόψτε με κουπ-πατ καρδούλες κι αραδιάστε τες σε ταψί λαδωμένο. Ψήστε τα μπισκότα στους 180°C, 10’ περίπου . Αφήστε να κρυώσουν σε σχάρα. Απλώστε 1 κουταλιά μαρμελάδα ράσμπερι στην ανάποδη πλευρά των μισών μπισκότων και κλείστε τα σε σάντουιτς με τα υπόλοιπα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου, κλεισμένα σε κουτί μπισκότων.

 signature