Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τηγανόψωμο της Παρέας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από NIKOLAS   
Σάββατο, 06/06/09
Υλικά
  • 1 κιλό Αλευρι (σταρένιο ή μαλακό ή για ολες τις χρήσεις)
  • 3/4 φέτα ή τρίμμα
  • 2 αυγά
  • 1,5 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Σε ενα μεγάλο μπόλ  βάζουμε το αλέυρι, το μπέικν παουντερ,αλάτι ,ρίχνουμε νερό χλιαρό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια μάζα αφράτη.Τήν αφήνουμε σκεπασμένη για 40 λεπτά να ξεκουραστή.
  • Σε ενα αλλο μπόλ βάζουμε την φέτα ή το τρίμμα και με τα χέρια μας την τρίβουμε μέχρι να γίνουν μικρα κομματάκια.Βάζουμε τα αυγά,το πιπέρι,λίγο ελαιόλαδο και τα ξαναδουλεύουμε για να ενωθούν ολα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 15 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλίτσες.Εαν δεν χρησιμοποιήσουμε ολες τις μπάλες τις βάζουμε στο ψυγείο σε ενα δισκάκι σκεπασμένες με μια μεβράνη για κάποια αλλη φορά.
  • Παίρνομε την μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα περίπου 15χ15 εκατοστά και με πάχος περίπου 1 εκατοστό.Στο κέντρο αυτού σχήματος βάζουμε 1 ή 2 κουπαλιές γέμιση και αρχίζουμε να το διπλόνουμε περιμετρικά σαν ενα φάκελο.Αφού το κλείσουμε με τα δακτυλά μας το πιέζουμε απο επάνα για να ισιόση η γέμιση.
  • Το τηγανίζουμε οχι σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει.

Για την παρέα τώρα το καλοκαίρι και με παγωμένη μπύρα ειναι θαύμα καθώς και τον χειμώνα με ενα καλό λευκό κρασί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13100
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/12/13 )