Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοκκινόψαρο με πληγούρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Κυριακή, 07/06/09
___400_06

Μια δοκιμασμένη και πολύ νόστιμη συνταγή του Jamie Oliver που μπορεί να γίνει και με φαγκρί ή γλώσσα ή πέρκα ή όποιο ψαράκι σκεφτείτε πως μπορεί να φιλεταριστεί.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 8 φιλέτα ψαριού 120-150γρ. το καθένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. μαραθόσπορο κοπανισμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250γρ. πληγούρι
  • 200γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • Φρέσκια μένταή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε απλωτή κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το μαραθόσπορο και τη δάφνη, μέχρι να μαλακώσουν.

_perp_dsc_3391_400

Στο μεταξύ βάζουμε το 1 ποτήρι πληγούρι σε μπωλ και το περιχύνουμε με 2 ποτήρια βραστό, αλατισμένο νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να απορροφήσει τα υγρά.

Αφού το φινόκιο έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τα τοματίνια και τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή στο αλάτι.

_perp_dsc_3396_400
Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του πάτου κουνώντας την κατσαρόλα μας και  σκεπάζουμε με το πληγούρι που ακόμη κρατάει, και στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι, το ξύσμα και το μισό χυμό λεμονιού.
_perp_dsc_3399_400

Από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού λαδωμένα και αλατισμένα. Σκεπάζουμε, και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τη μέντα ή το δυόσμο και λίγο λάδι.

Σερβίρουμε ζεστό συνοδευμένο από  το γιαούρτι.

_dsc_3400_400

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7438
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 18-03-2010 10:42
 
πω πω νοστιμιές. Μπράβο Φλώρα φανταστικό το φαγάκι :upset
 
mariaZ
2. 18-03-2010 18:12
 
Σ\' ευχαριστώ Μαράκι μου, είναι από τα πολύ αγαπημένα μου :zzz
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/09/11 )