Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Λαχανικά arrow Κροκέτες Κουνουπίδι με Σκορδαλιά
Κροκέτες Κουνουπίδι με Σκορδαλιά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 μικρό κουνουπίδι
1 κουτί μπύρα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλεύρι όσο πάρει

Σκορδαλιά
300 γρ. πατάτες βρασμένες
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
200 γρ. καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. ξύδι
χυμός 1/2 λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Κόβετε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Το βράζετε για λίγο σε αλατισμένο νερό. Ρίχνετε σε μπώλ την μπύρα, τα τυριά και λίγο λίγο αλεύρι όσο πάρει για να γίνει χυλός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε την σκορδαλιά.

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπωλ, το σκόρδο και τη καρυδόψιχα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο με το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε έως ότου απορροφηθούν τα υγρά τους.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )