Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γρανίτα απο λεμονι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από melita   
Δευτέρα, 08/06/09
Υλικα:
  • 1 λεμονι ή πορτοκαλι
  • 7-8 κουταλιες της σουπας ζαχαρη αχνη
  • 2 παγοθηκες παγακια
Εκτέλεση

Βαλτε μεσα στο μιξερ το λεμονι με τη φλουδα κομμενο στα 4, μαζι με τη ζαχαρη και αφηστε τα για 20 δευτερολεπτα. Προσθεστε τα παγακια (το μπωλ του μιξερ πρεπει να γεμισει εως επανω) και αφηστε το μεχρι να γινει μια ομοιογενεις μαζα. Μη το δουλευετε για πολλη ωρα γιατι με την τριβη μπορει να ζεσταθει το μιγμα και να λιωσει. Μοιραστε τη γρανιτα σε ποτηρια που προηγουμενως τα εχετε παγωσει στην καταψυξη του ψυγειου σας και σερβιρετε αμεσως.
Αν το παρασκευασμα γινει πολυ νερουλο, τοτε βαλτε το στην καταψυξη ή σε μια παγωτομηχανη για μιση ωρα περιπου. Αν δεν σας αρεσει η λιγο πικρη γευση της γρανιτας απο λεμονι ή πορτοκαλι, ξεφλουδιστε το πρωτα.

ΤΙΡ: Μπορειτε να κανετε επισης πολυ ωραιες γρανιτες, αντικαθιστωντας το λεμονι ή το πορτοκαλι με διαφορα φρουτα που εχουν εντονο αρωμα οπως :φραουλες, ανανα, μπανανες, βερυκοκα και το μισο χυμο λεμονιου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10052
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 11-06-2009 00:56
 
Μελιτακι τι δροσιες μας κερνας!!!!!!! :zzz ;)
 
matina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )