Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κερασόπιτα Νο.01 (με τάρτα αμυγδάλου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 11/06/09
Υλικά

Για την  τάρτα : 

  • 1 λαδόκολα πού την στρώνω στο  λαδωμένο ταψί.
  • Κτυπάω  300 γραμ. βούτυρο,  με
  • 50 γραμ. ζάχαρη,
  • 2 βανίλιες,
  • 2 κρόκους αυγών κτυπημένους,
  • 100  γραμ. αμύγδαλα  ασπρισμένα και χοντροτριμμένα, και
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
 Για την γέμιση :
  • 1 κιλό κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα,  ή βύσσινο   γλυκό.
  •  Κτυπάω  250  γραμ. κρέμα γάλακτος  και
  • 3 αυγά  ολόκληρα,  και
  • 50 γραμ. ζάχαρη, και
  • 2-3 κουταλιές  λικέρ τσέρυ με
  • 2 κουταλιές της σούπας  άχνη ζάχαρη  κοσκινισμένη,
  • 50 γραμ.  καθαρισμένα  καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση

Για την  τάρτα :
Σπρώχνω  την τάρτα στην λαδόκολα και την πιέζω να κάνει και γύρω- γύρω  κράσπεδο.  Ρίχνω μερικούς   γίγαντες και την ψήνω για 10΄ της ώρας, στους 200ο  Κ.  Μόλις ψηθεί βγάζω τα φασόλια και τα φυλάω  για άλλη τάρτα. 

Για την γέμιση :
Τοποθετώ  επάνω στην ψημένη τάρτα   την  κρέμα πρώτα , και μετά τα κεράσια και από επάνω τα αμύγδαλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7111
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/05/14 )