Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέτσαπ (the best tomato ketchup) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 11/06/09

Αυθεντική όπως μου την έδωσε μια  Αμερικανίδα φίλη . Πολύ νόστιμη! 

Υλικά
  • misc_ketchup_4_4002  κιλα ντομάτες γινωμένες-ξεφλουδισμένες (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και του κουτιού)
  • 1/2 κιλό μήλα ξεφλουδισμένα
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλο ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο  ξύδι (εγώ χρησιμοποιώ malt vinegar - δε ξέρω πως λέγεται στην Ελλάδα)
  • 20 γρ.αλάτι
  • Μισό κουταλάκι πιπέρι καγιεν
  • 8 σπόρους μπαχάρι
  • 6 γαρύφαλλα

Εκτέλεση
  • Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
  • Φέρτε τα σε βράση και χαμηλώστε τη φωτιά για 2-3 ώρες 
  • Μετά απο μερικές μερες η γεύση γίνεται ακόμα καλυτερη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11291
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 12-06-2009 15:24
 
πασταφλωρα μου ψαχνω πολυ και ρο για καλη συνταγη σπιτικης κετσαπ. 
θα την κανω οπωσδηποτε!ας μου πει οποιος ξερει ποιο ειναι το malt vinegar? 
και καποιες ακομα διευκρινησεις.. οι ντοματες πως μπαινουν στην κατσαρολα?κομμενες ή ολοκληρες?Στο τελος χρειαζεται να πολτοποοιησουμε το μειγμα ? τα μπαχαρικα μενουν μεσα ή σε καποιο τουλι και τα αφαιρουμε?
 
margarita79
2. 12-06-2009 15:58
 
λΟΙΠΌΝ ΤΟ ΞΎΔΙ ΤΟ ΜΑΛΤ, ΕΓΏ ΝΟΜΊΖΩΟΤΙ ΕΊ ΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙ ΗΠΙΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΨΕΙ ΤΟ ΚΕΤΣΑΠ ΣΚΟΥΡΟ. εΣΥ ΒΛΑΕ ΛΕΥΚΟ ΑΠΛΌ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥ.κΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΈΝΕς ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ. μΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΥς ΣΠΟΡΟΥς. αΝ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΒΩΛΑΡΑΚΙΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕΤΟ ΝΑΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ.¨ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΚΑΝΕ ΜΠΟΥΚΕ ΓΚΑΡΝΙ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΛΙ. 
ΕΓΩ ΘΑ ΡΠΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ.τΟ ΞΥΔΙ ΤΗΣ ΔΙΚΕΙ ΝΟΣΤΙΜΙΑ. αΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΑΛΕ ΛΕΥΚΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΛΟ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΚΟΜΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/09/10 )