Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Domino cake Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 11/06/09
Ευρετήριο άρθρου
Domino cake
Σελίδα 2
p6100028_400

Ένα αρκετά δύσκολο κέικ όχι τόσο στην παρασκευή όσο στην συναρμολόγηση. Το έχω κάνει άλλη μια φορά την εποχή που ήμουν μαθήτρια. Το θυμήθηκα και αποφάσισα να το ξαναφτιάξω. Ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι απ
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1 βάζο μαρμελαδα (ότι γεύση θέλετε)

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να κάνουμε 2 κέικ και όχι 1 που θα το χωρίσουμε στα δύο. Χρειαζόμαστε ένα ταψί ή πιρέξ 25x20 cm.

Για το κέικ βανίλιας

  • Χτυπάμε το μισό βούτυρο με το 1 φλυτζάνι ζάχαρης για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/2 φλ. γάλα και τις βανίλιες.
  • Τέλος ρίχνουμε 2 φλυτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
p6100004_400
  • Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και βάζουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος το οποίο επίσης βουτυρώνουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί και στο τέλος το περνάμε με μια σπάτουλα από πάνω για να ισιώσει και να σπάσουν οι τυχόν φουσκαλίτσες που θα υπάρχουν.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Για το κέικ σοκολάτας

  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάναμε στο κέικ βανίλιας μέχρι το γάλα. Κοσκινίζουμε το 1 1/2 φλ. αλεύρι μαζί με το κακάο.
  • Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Ξαναβάζουμε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας.
p6100009_400_01
  • Επαναλαμβάνουμε τις κινήσεις που κάναμε και για το άσπρο κέικ. Δλδ στρώνουμε καλά το μείγμα και το περνάμε με τη σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στους ίδιους χρόνους με το πρώτο κέικ.

Συναρμολόγηση

  • Αφού έχουν κρυώσει τα δύο κέικ τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο στον πάγκο.
p6100012_400
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες και τα δύο κέικ μαζί.
p6100013_400
  • Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Με προσοχή βάζουμε δύο λωρίδες κέικ (άσπρο-μαύρο) δίπλα δίπλα και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε ενδιάμεσα λίγη μαρμελάδα.
p6100016_400
  • Συνεχίζουμε τοποθετώντας 6 συνολικά λωρίδες κέικ. Απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας σε όλη την επιφάνεια και επαναλάμβουμε τη διαδικασία τοποθέτησης αλλά προσέχουμε τα χρώματα να έρχονται αντίθετα. Εκεί που υπάρχει άσπρο κέικ τοποθετούμε επάνω το μαύρο.
  • Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια κλείνουμε σφιχτά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα στον μικροκυμάτων και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
  • Απλώνουμε τη σοκολάτα στο κέικ και το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
p6100024_400
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
p6100033_400
Tips
  • Για να κόψω σωστά τις λωρίδες χρησιμοποίησα μέτρο και έκοβα ανά 2 εκατοστά.
  • Η μαρμελάδα που χρησιμοποίησα είναι Καραμέλα γάλακτος.
  • Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψάκι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο γιατί οι φέτες θα είναι λεπτότερες. Θα έχετε όμως μια δυσκολία στη μεταφορά τους και στην τοποθέτησή τους σε σειρές.
  • Tις φέτες που δεν χρησιμοποίησα (τις άκρες) τις έβρεξα με λίγο λικέρ σοκολάτα και της έβαλα βάση για σπιτικό παγωτό.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 13487
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 12-06-2009 16:31
 
πω πω καταπληκτικό....τι να πώ γειά στα χέρια σου.... :p :p
 
nenapant
2. 12-06-2009 17:41
 
Ωχ αμάν βρε Μαίρη!!! :upset Τι είναι αυτό;;!! :x Καταρχάς γεια στα χέρια σου, αριστούργημα!! Πολύ πολύπλοκο όμως!! Θέλει κουράγιο να φτιαχτεί! Δεύτερον..μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος;;Πού το βρίσκουμε αυτό;
 
Marinaki
3. 12-06-2009 18:09
 
εργο τεχνης!το εκανε και η μητερα μου παλια αλλα δεν ειχα ιδεα ποσο πολυπλοκο ειναι!μπραβο-μπραβο!
 
margarita79
4. 12-06-2009 18:27
 
μπραβο Μαιρουλα!!!.Αυτο και αν ειναι γλυκο.Λεπτομερεστατη ,κατατοπιστικοτατη.Να δω με αυτες τις λωριδες τι θα κανω!! :roll :sigh  
συγχαρητηρια ;) :)
 
matina
5. 12-06-2009 19:07
 
Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια. Μαρινάκι η Μαρμελάδα είναι της Μπον Μαμά και γράφει Καραμέλα Γάλακτος απ έξω!
 
Mary
6. 12-06-2009 21:20
 
Δημιούργημα το κεκάκι σου. Πότε τα προφταίνεις βρε Μαίρη όλα αυτά με τα δίδυμα? Κοίτα εγώ δεν πρόκειται να το φτιάξω γιατί δεν έχω την υπομονή και το χρόνο, προτιμώ να μου φέρεις ένα να το δοκιμάσω και να σου πω οκ ? 8)
 
sgr
7. 12-06-2009 21:51
 
Ωραίο αυτό το κέικ και πολύ εμφανίσιμο. Υποθέτω ότι η μαρμελάδα και η σοκολάτα κρατάνε τα κομμάτια ενωμένα οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης ε?
 
vago
8. 12-06-2009 22:23
 
Δεν παρατήρησες Λιζάκι πότε το έφτιαξα? Την Πέμπτη... μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολείο. :grin  
Ναι Βάγγο η μαρμελάδα κολλάει τα κομμάτια μεταξύ τους και εφόσον το σφύξεις με το αλουμινόχαρτο και μπει στο ψυγείο ενώνονται ακόμα περισσότερο. Όταν ρίξεις και το σοκολάτα στερεοποιείται. 
Το δυσκολότερο σημείο σε όλη τη συνταγή είναι η μεταφορά των κομματιών (έστω και για λίγα εκατοστά). Πρέπει να το κόψεις και το αλουμινόχαρτο να είναι δίπλα για να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερη διαδρομή. 
Πάντως δε θα στο πρότεινα να το κάνεις με τον μικρό στα πόδια σου. Αντί για λωρίδες θα μεταφέρεις καρέ! :grin
 
Mary
9. 12-06-2009 22:51
 
Μαίρη μπράβο σου :) Υπέροχο. Ποτέ δεν φανταζόμουν την δουλειά που χρειάζεται. :upset Αυτή η μαρμελάδα που αναφέρεις είναι μια σκέτη νοστιμιά. (Μην περιμένεις βέβαια να φτιάξω εγώ τέτοιο μπελαλίδικο κέικ :x. Βέβαια αν μου το φτιάξεις για να με πείσεις να το δοκιμάσω και εγώ...............δεν έχω πρόβλημα :p )
 
ekaterini
10. 12-06-2009 23:30
 
Ευχάριστώ Μαίρη για τη μαρμελάδα!
 
Marinaki
11. 13-06-2009 10:44
 
:eek :eek :eek Μου βγήκαν τα μάτια Μαίρη με το γλυκό σου!!! Υπέροχο φαίνεται! 
Μπράβο :zzz  
Τη μαρμελάδα θα μπορούσαμε να την αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο? Μερέντα ίσως :?
 
Flora
12. 13-06-2009 11:39
 
Μαίρη, καταπληκτικό το κέικ σου. Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά. :zzz :zzz :zzz
 
despoinaki
13. 13-06-2009 20:38
 
Καταπληκτικό κέικ, μπράβο! Μπελαλίδικο αλλά αξίζειτον κόπο το αποτέλεσμα.
 
giavroudi
14. 14-06-2009 12:15
 
Καλά Μαίρη φανταστικό το κέικ σου! Εσύ παιδί μου έχεις περάσει σ΄άλλη διάσταση! Κάτι παρόμοιο κάνει ο φούρνος της γειτονιάς μου και γίνεται κάθε μέρα ανάρπαστο!! Θέλω να βρω χρόνο και ηρεμία (πράγμα δύσκολο) για να το επιχειρήσω. Η παρουσίαση και η περιγραφή όπως.... πάντα!!!!!
 
voula
15. 14-06-2009 16:08
 
Αυτό δεν είναι κέικ είναι καλλιτεχνία! 
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!
 
xanthibax


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/06/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός