Σελίδα 1 από 2 Ένα αρκετά δύσκολο κέικ όχι τόσο στην παρασκευή όσο στην συναρμολόγηση. Το έχω κάνει άλλη μια φορά την εποχή που ήμουν μαθήτρια. Το θυμήθηκα και αποφάσισα να το ξαναφτιάξω. Ελπίζω να σας αρέσει. Υλικά - 250 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 1/2 φλ. αλεύρι απ
- 1/2 φλ. κακάο
- 1 βάζο μαρμελαδα (ότι γεύση θέλετε)
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση Ξεκινάμε να κάνουμε 2 κέικ και όχι 1 που θα το χωρίσουμε στα δύο. Χρειαζόμαστε ένα ταψί ή πιρέξ 25x20 cm.
Tips - Για να κόψω σωστά τις λωρίδες χρησιμοποίησα μέτρο και έκοβα ανά 2 εκατοστά.
- Η μαρμελάδα που χρησιμοποίησα είναι Καραμέλα γάλακτος.
- Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψάκι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο γιατί οι φέτες θα είναι λεπτότερες. Θα έχετε όμως μια δυσκολία στη μεταφορά τους και στην τοποθέτησή τους σε σειρές.
- Tις φέτες που δεν χρησιμοποίησα (τις άκρες) τις έβρεξα με λίγο λικέρ σοκολάτα και της έβαλα βάση για σπιτικό παγωτό.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 17844 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|