Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Sour Cream (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Πέμπτη, 11/06/09

H sour cream σερβίρεται δίπλα σε όλα σχεδον τα πιάτα..κάτι σαν το δικό μας τζατζίκι..πάει με όλα!
Σας παραθέτω δύο συνταγές,η πρώτη είναι αρκετά δύσκολη.

1ος τρόπος παρασκευής

Τα υλικά μας:

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κούπα γάλα παστεριωμένο
  • ½ κούπα βούτυρο γάλακτος
Ας δούμε πώς φτιάχνεται:
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μπέν μαρί και βάζουμε όλα τα υλικά.
  • Κρατάμε σταθερή θερμοκρασία στους 21 βαθμούς και το αφήνετε για 12 -14 ώρες ανακατεύοντας την κρέμα κάπου κάπου.
  • Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη
2ος τρόπος παρασκευής

Τα υλικά μας:

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος παχύρευστη
  • Το χυμό μισού λεμονιού
  • 1 γιαούρτι αγελαδινό

Ας δούμε πώς φτιάχνεται:

  • Σε γυάλινο μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Αφήνουμε την κρέμα εκτός ψυγείο για 24 ώρες
  • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 22620
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-06-2009 10:26
 
τρελαινομαι για sour cream!απο οτι βλεπω δεν ειναι δυσκολη η παρασκευη!μπραβο!
 
margarita79
2. 14-06-2009 12:40
 
Ευχαριστω! 
Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι στον δεύτερο τρόπο παρασκευής,επειδή αφήνουμε τα υλικά αυτά εκτός ψυγείου το σημείο που θα βάλουμε το μπόλ πρέπει να είναι δροσερό,αλλιώς ανακατεύουμε μόνο την κρέμα με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε 12 ώρες και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. :)
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/06/09 )