Η συνταγή αυτή υπάρχει στο βιβλίο "Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές" των εκδ. Φυτράκη. ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. φιστίκια φρέσκα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- Χυμό μισού λεμονιού
- Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Βράζετε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιούνται με οδοντογλυφίδα ή καλύτερα με βελόνα. Τα στραγγίζουμε και αμέσως μετά τα βάζουμε σε χνουδωτή πετσέτα, να απορροφηθούν τα υγρά.
- Σε ανάλογη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
- Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα απο τα φιστίκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.
- Στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό , και πρός το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
- Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στα βάζα το γλυκό μας.
Εάν η φλούδα απο τα φιστίκια είναι αρκετά τρυφερή δεν την αφαιρούμε. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9377 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |