Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φιστίκι γλυκό κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Πέμπτη, 11/06/09
Η συνταγή αυτή υπάρχει στο βιβλίο "Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές" των εκδ. Φυτράκη.
ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ. φιστίκια φρέσκα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζετε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιούνται με οδοντογλυφίδα ή καλύτερα με βελόνα. Τα στραγγίζουμε και αμέσως μετά τα βάζουμε σε χνουδωτή πετσέτα, να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Σε ανάλογη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
  • Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα απο τα φιστίκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.
  • Στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό , και πρός το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στα βάζα το γλυκό μας.

Εάν η φλούδα απο τα φιστίκια είναι αρκετά τρυφερή δεν την αφαιρούμε.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7369
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-06-2009 01:22
 
Αγαπημένο γλυκό και μπράβο σου που το φτιάχνεις. Θέλει μεγάλη μαεστρία για να το πετύχει κανείς :zzz
 
ekaterini
2. 15-06-2009 10:41
 
Μιλάμε για "φιστικά Αίγινας" σωστά? 
Όταν τα είναι ακόμα χλωρά και τρυφερά πριν κάνουν καρπό? 
ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω ποια φλούδα βγάζουμε πριν τα ρίξουμε στο σιρόπι? 
 
Η αλήθεια είναι οτι αποπειράθηκα να το φτιάξω, σε μικρή ποσότητα ευτυχώς, αλλά είχαν ήδη σκληρύνει, ήταν πράσινα μεν αλλά σκληρά δε! 
και όσο και να τα έβραζα δεν μαλάκωναν ίσως θέλουν χύτρα :eek γι' αυτό και η ερώτηση! 
thanx
 
kate
3. 15-06-2009 17:59
 
ekaterini σε ευχαριστώ πολύ, για τα καλά σου λόγια, αλλά πρέπει να πώ την αλήθεια ότι δεν το έχω φτιάξει το γλυκό αυτό. Το ζήτησαν κάποια μέλη απο το σάϊτ και επειδή έτυχε να το βρώ στο βιβλίο που αναφέρω, τους το έστειλα και η Μαργαρίτα με παρότρυνε να την ανεβάσω την συνταγή. 
Όμως επειδή έχω αγοράσει πολλές φορές το γλυκό αυτό απο την Χίο, ξέρω ότι έχει εξωτερικά ένα μαλακό φλούδι, όταν το τρώς. Ρώτησα λοιπόν και μου είπαν ότι το κόβουν όταν ο καρπός είναι εντελώς μαλακός, και κόβεται στα δύο με ένα μαχαίρι. Όπως ακριβώς φτιάχνουμε και το καρυδάκι όταν είναι τρυφερό. Μάλλον λοιπόν kate πρέπει να είχε ήδη σκληρύνει όταν το έφτιαξες.
 
YANNA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 13/06/09 )